Η Air Canada αναδιαμορφώνει τις καμπίνες τριών αεροσκαφών της Boeing 777-300ER για να τους δώσει πρόσθετη χωρητικότητα φορτίου.

Η πρώτη μετατροπή του αεροσκάφους είναι πλήρης και είναι πλέον σε υπηρεσία, ενώ το δεύτερο και το τρίτο αεροσκάφος θα ολοκληρωθούν σύντομα.

“Η γρήγορη διάθεση κρίσιμων ιατρικών και άλλων ζωτικών προμηθειών στον Καναδά και η διανομή τους σε ολόκληρη τη χώρα είναι επιτακτική ανάγκη για να καταπολεμηθεί η κρίση COVID-19 “, δήλωσε ο Tim Strauss, Αντιπρόεδρος Cargo στην Air Canada .

Τα τρία αεροσκάφη Boeing 777-300ER μετατρέπονται από την Avianor, ειδικό συντήρησης αεροσκαφών και εξειδικευμένο συνεργείο, στην εγκατάσταση του Μόντρεαλ-Μιραμπέλ.

Η Avianor ανέπτυξε μια συγκεκριμένη τεχνική λύση για την αφαίρεση 422 θέσεων επιβατών και την οριοθέτηση ζωνών φόρτωσης φορτίων για κιβώτια ελαφρού βάρους που περιέχουν ιατρικό εξοπλισμό και συγκρατούνται με δίχτυα φορτίου.

Η τροποποίηση αυτή έχει αναπτυχθεί, παραχθεί και υλοποιηθεί εντός έξι ημερών. Όλες οι εργασίες έχουν πιστοποιηθεί και εγκριθεί από την Transport Canada.