In a pilot project currently underway, Air Canada’s digital identification is now available for customers departing from Vancouver International Airport (YVR) when boarding select flights to Winnipeg, and for eligible customers entering the Air Canada Café at Toronto Pearson International Airport. (CNW Group/Air Canada)

Η Air Canada ανακοίνωσε ότι κυκλοφόρησε την ψηφιακή αναγνώριση, καθιστώντας την πρώτη αεροπορική εταιρεία στον Καναδά με έγκριση που προσφέρει στους πελάτες την ασφάλεια και την άνεση μιας νέας επιλογής που χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για την επιβεβαίωση της ταυτότητας.

Σε ένα πιλοτικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, η ψηφιακή αναγνώριση της Air Canada είναι πλέον διαθέσιμη για πελάτες που αναχωρούν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Βανκούβερ (YVR) κατά την επιβίβαση σε επιλεγμένες πτήσεις και για τους επιλέξιμους πελάτες που εισέρχονται στο Air Canada Café στο Διεθνές Αεροδρόμιο Pearson του Τορόντο.

Η Air Canada σχεδιάζει να επεκτείνει τις επιλογές ψηφιακής αναγνώρισης σε επιλεγμένα αεροδρόμια του Καναδά και τα σαλόνια Maple Leaf ως μέρος της πιλοτικής φάσης του έργου.

Οι πελάτες που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ψηφιακή ταυτοποίηση μπορούν απλώς να επιβιβαστούν όπως κάνουν τώρα τώρα, προσκομίζοντας την κάρτα επιβίβασής τους και την ταυτότητα με φωτογραφία που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση για μη αυτόματο έλεγχο ταυτότητας και επεξεργασία.

Ομοίως, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν να συνεχίσουν να σαρώνουν τις κάρτες επιβίβασής τους χειροκίνητα όπως κάνουν τώρα για να εισέλθουν στο Air Canada Café στο Toronto Pearson.

Η ψηφιακή ταυτοποίηση είναι μια μοναδική δυνατότητα εγγραφής στην εφαρμογή Air Canada. Τα βιομετρικά δεδομένα κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται μόνο στο κινητό τηλέφωνο του πελάτη. Οι πελάτες πρέπει να παρέχουν πρόσθετη συναίνεση για τη χρήση των δεδομένων την ημέρα του ταξιδιού και θα διατηρούνται μόνο για έως και 36 ώρες με την επιφύλαξη των αυστηρών προτύπων απορρήτου και ασφάλειας της Air Canada.

Η ψηφιακή ταυτοποίηση της Air Canada είναι αυστηρά ένα προαιρετικό πρόγραμμα Air Canada που βασίζεται στη συναίνεση. Δεν σχετίζεται με κανένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση, όπως το NEXUS, το Global Entry ή το US CBP Mobile Passport Control (MPC).