Η Air India Express εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για τη διατήρηση της κατάλληλης για τον Covid συμπεριφοράς από ταξιδιώτες που ταξιδεύουν από τα ΗΑΕ στην Ινδία.

Η σύσταση συμβουλεύει ότι όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι πλήρως ανοσοποιημένοι σύμφωνα με το εγκεκριμένο αρχικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID-19 στη χώρα τους. Άλλες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνονται περιλαμβάνουν τη χρήση μάσκας και τη φυσική απόσταση.

«Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένοι σύμφωνα με το εγκεκριμένο αρχικό πρόγραμμα εμβολιασμού κατά του COVID-19 στη χώρα τους. Όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει κατά προτίμηση να χρησιμοποιούν μάσκες και να ακολουθούν φυσική απόσταση στις πτήσεις/ταξίδια και σε όλα τα σημεία εισόδου», ανέφερε στο Twitter η επίσημη υπηρεσία Twitter της Air India Express.

Ωστόσο, οι οδηγίες ανέφεραν ότι δεν απαιτείται τυχαίος έλεγχος μετά την άφιξη για παιδιά κάτω των 12 ετών. Τα παιδιά πρέπει να υποβληθούν σε εξετάσεις και να λάβουν θεραπεία σύμφωνα με το πρωτόκολλο μόνο εάν διαπιστωθεί ότι είναι συμπτωματικά για τον COVID-19.

Το Υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Ένωσης (MoCA) δήλωσε την Πέμπτη ότι τουλάχιστον το 2% των επιβατών που φθάνουν σε διεθνείς πτήσεις προς τη χώρα θα πρέπει να υποβληθούν σε τυχαία δειγματοληψία ως μέρος ενός προληπτικού μέτρου για τον COVID-19.