Η ITA Airways και η Air Malta, υπέγραψαν μια ευρεία συμφωνία κοινού κωδικού που συνδέει τα δίκτυα των δύο αεροπορικών εταιρειών.

Αυτή η νέα εμπορική συνεργασία, η οποία ισχύει για πτήσεις που αναχωρούν από την Κυριακή 31 Οκτωβρίου, αναμένεται να ενισχύσει τα επαγγελματικά ταξίδια και τον τουρισμό μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας και θα προσφέρει στους πελάτες περισσότερες επιλογές και καλύτερα προγράμματα πτήσεων όταν ταξιδεύουν στους κόμβους των δύο αεροπορικών εταιρειών στη Ρώμη και τη Luqa στη Μάλτα.

Κατόπιν αυτής της συμφωνίας, οι πελάτες της ITA Airways και της Air Malta μπορούν πλέον να πετούν απρόσκοπτα στον επιθυμητό προορισμό τους με ένα μόνο «μοναδικό» εισιτήριο, να κάνουν check-in στο αεροδρόμιο αναχώρησης και να παραλαμβάνουν τις παραδοτέες αποσκευές τους στο τέλος του ταξιδιού τους στο αεροδρόμιο άφιξης.

Η ITA Airways θα εφαρμόσει τον κωδικό «AZ» της σε όλες τις υπηρεσίες που εκτελεί η Air Malta μεταξύ Ιταλίας και Μάλτας. Ομοίως, η Air Malta θα πτήσεις κοινής χρήσης AZ μεταξύ Μάλτας και Ρώμης, συνδέοντας ιταλικές εσωτερικές υπηρεσίες πέρα ​​από το αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης και το Μιλάνο Linate και επιλεγμένες διεθνείς πτήσεις.

Οι νέες πτήσεις κοινού κωδικού είναι πλέον διαθέσιμες προς πώληση μέσω των αντίστοιχων ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών (itaspa.com και airmalta.com), των συστημάτων κρατήσεων και των ταξιδιωτικών γραφείων.

Σχολιάζοντας αυτή τη συμφωνία, ο Roy Kinnear, Chief Commercial Officer της Air Malta δήλωσε:

« Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα συμφωνία κοινού κωδικού που μας συνδέει με μια μεγάλη ποικιλία αεροδρομίων στην Ιταλία και πέρα ​​από αυτήν. Η Ιταλία είναι μια από τις σημαντικότερες αγορές της Air Malta και αυτή η συμφωνία θα ενισχύσει την εμβέλειά μας στην ιταλική αγορά. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να αυξήσουμε τη συνεργασία μας με την ITA Airways για να προσφέρουμε περισσότερα οφέλη στους πελάτες μας .»