Η Air New Zealand προετοιμάζεται για τον πιο πολυσύχναστο Ιούλιο των τελευταίων δύο ετών, με την επανεκκίνηση 14 διεθνών δρομολογίων σε 16 ημέρες.

Με αυτά τα δρομολόγια ξανά σε λειτουργία, η αεροπορική εταιρεία θα εκμεταλλεύεται το 60% της διεθνούς δυναμικότητάς της – τις περισσότερες διεθνείς πτήσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Από τις 9 Ιουλίου, η αεροπορική εταιρεία θα επαναλειτουργήσει τα τρία τέταρτα των διεθνών και εσωτερικών της δρομολογίων με δημοφιλείς προορισμούς όπως η Χονολουλού, το Χιούστον και η Ταϊτή να επανεκκινούν μετά από περίπου 820 ημέρες αδράνειας. Το αεροσκάφος Boeing 777-300 θα επιστρέφει επίσης επιβάτες, συμβάλλοντας στην προσθήκη περίπου 40.000 θέσεων την εβδομάδα τον Ιούλιο στο διεθνές δίκτυο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Air New Zealand, Γκρεγκ Φόραν, λέει ότι χρειάζεται ένα χωριό για να επαναλειτουργήσει η αεροπορική εταιρεία και είναι απίστευτα περήφανος για την τεράστια δουλειά που έχει καταβάλει η ομάδα της Air New Zealand για να φτάσει σε αυτήν τη στιγμή.

«Για να βγει ένα Boeing 777-300 από την αποθήκευση στο Ώκλαντ χρειάζονται περίπου έξι έως οκτώ εβδομάδες για να είναι έτοιμο για τους ουρανούς. Έχουμε προσλάβει ή επαναπροσλάβει περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους της Air New Zealanders σε όλη την επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένων 150 πιλότων, περισσότερων από 500 πληρώματος καμπίνας και 270 υπαλλήλων αεροδρομίου, με άλλες 1100 κενές θέσεις να καλυφθούν», είπε.

«Βλέπουμε από πρώτο χέρι πόσο πρόθυμοι είναι οι άνθρωποι να ταξιδέψουν ξανά, ιδιαίτερα στην Τασμανία. Τον Ιούλιο, θα διπλασιάσουμε τις υπηρεσίες μας σε όλη την Τασμανία και θα επανεκκινήσουμε δημοφιλείς απευθείας υπηρεσίες όπως το Sunshine Coast, το Χόμπαρτ και την Αδελαΐδα. Μέχρι τις 9 Ιουλίου θα επιστρέψουμε και στα εννέα λιμάνια της Αυστραλίας, κάτι που αποτελεί σημαντικό ορόσημο για εμάς», πρόσθεσε.