Τον μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό περιφερειακό αεροπορικό όμιλο σκοπεύουν να δημιουργήσουν η Air Nostrum και η CityJet υπογράφοντας μια συμφωνία για μια κοινή εταιρεία.

Η Air Nostrum με έδρα την Βαλένθια, απασχολεί 1.450 άτομα και είναι ο περιφερειακός φορέας εκμετάλλευσης της Iberia, βάσει μιας μακρόχρονης συμφωνίας franchise. Παρέχει επίσης υπηρεσίες υγρής μίσθωσης αεροσκαφών σε πελάτες σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως η Lufthansa, η SAS, η Binter ή η Croatian Airlines.

H CityJet, εδρεύει στο Δουβλίνο και απασχολεί 1.250 άτομα σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες διαθέτοντας ένα δίκτυο υπηρεσιών με συμβάσεις μίσθωσης με την Air France, την Brussels Airlines και τη SAS με στόλο πάνω από 40 αεροσκαφών.

Η CityJet και η Air Nostrum στοχεύουν στο να βρουν μια φόρμουλα για να συνδυάσουν τους πόρους τους όσον αφορά τα αεροσκάφη, το πλήρωμα και τις υπηρεσίες υποστήριξης, κάτι που αναμφισβήτητα θα έχει ως αποτέλεσμα μια πολύ πιο περιεκτική και οικονομικά αποδοτική επιλογή.

Ο Pat Byrne, Διευθύνων Σύμβουλος της CityJet, δήλωσε: “Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουμε από κοινού με την Air Nostrum, ειδικά το γεγονός ότι και οι δύο εκμεταλλευόμαστε μεγάλους στόλους αεροσκαφών Bombardier CRJ 900 και CRJ 1000 που θεωρούμε μια ισχυρή και οικονομική πλατφόρμα και ιδανική για τις συμβάσεις μίσθωσης υγρών αεροσκαφών.”

Τα ενοποιημένα ετήσια ακαθάριστα έσοδα της Air Nostrum και της CityJet θα ανέρχονταν σε περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ.