Η AirAsia επανέλαβε τις προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού της χθες στη Μαλαισία και θα ακολουθήσει η Ταϊλάνδη (1 Μαΐου 2020), οι Φιλιππίνες (16 Μαΐου 2020) και η Ινδονησία (7 Μαΐου 2020), με την επιφύλαξη έγκρισης από τις αρχές.

Υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι για την υγεία και πρωτόκολλο κοινωνικής απόστασης, σύμφωνα με τους κανονισμούς. Η επανέναρξη των υπηρεσιών θα είναι αρχικά για βασικά επιλεγμένα δρομολόγια εσωτερικού, τα οποία θα αυξάνονται σταδιακά για να συμπεριλάβουν διεθνείς προορισμούς σε όλη την περιοχή, μόλις βελτιωθεί η κατάσταση και οι κυβερνήσεις άρουν τα σύνορα και τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ομίλου AirAsia, Datuk Kamarudin Meranun είπε:

«Η ευελιξία παραμένει το κλειδί για το επιχειρηματικό μας μοντέλο. Το ισχυρό μας θεμέλιο σε συνδυασμό με τις ισχυρές σχέσεις με προμηθευτές και συνεργάτες μας επέτρεψε να επιστρέψουμε στην υπηρεσία ισχυρότερα μέσα σε αυτές τις άνευ προηγουμένου δύσκολες στιγμές. Δεν σκοπεύουμε να λάβουμε νέες παραδόσεις αεροσκαφών φέτος με στόχο το τέλος του 2020 με 242 αεροσκάφη, καθαρή μείωση 1 αεροσκάφους από πέρυσι. Επανεξετάζουμε το βιβλίο παραγγελιών μας με την Airbus. Η απόφαση να πουλήσουμε και να ενοικιάσουμε τα αεροσκάφη μας στα τέλη του 2018, μας έδωσε μεγαλύτερη ευελιξία για να μειώσουμε την ανάπτυξη από ό, τι η κατοχή αεροσκαφών σήμερα. Ήμασταν επίσης σε θέση να κλειδώσουμε στην καλύτερη τιμή για αυτά τα αεροσκάφη σε εξαιρετικές συνθήκες αγοράς, εξαλείφοντας παράλληλα τον υπολειπόμενο κίνδυνο κατοχής αεροσκαφών”.