Η αεροπορική εταιρεία airBaltic θα ξεκινήσει εσωτερικές πτήσεις που θα συνδέουν τη Ρίγα με την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Λετονίας, Λιέπαγια, στις 16 Μαΐου 2017. Το νέο δρομολόγιο θα ανοίξει τις πύλες της πόλης που βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής, για επισκέπτες από 60 προορισμούς της airBaltic στην Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και τη Μέση Ανατολή.

Ο Martin Gauss, Διευθύνων Σύμβουλος της airBaltic δήλωσε: «Ο τομέας της αεροπορίας υποστηρίζει έως το 3% της εθνικής οικονομίας και το 2% των θέσεων εργασίας. Για τις περιφερειακές οικονομίες της δυτικής Λετονίας και της Λιθουανίας, η νέα υπηρεσία στη Λιέπαγια είναι ζωτικής σημασίας, και συμπληρώνει την υφιστάμενη λειτουργία στην πόλη Παλάνγκα της Λιθουανίας. Η διαδρομή θα προσφέρει μια νέα επιλογή στα ταξίδια μεταξύ Ρίγας και Λιέπαγια, καθώς και θα προσφέρει βολικές συνδέσεις για τους ταξιδιώτες από 60 προορισμούς της airBaltic».

Ο Uldis Sesks, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λιέπαγια ανέφερε από την πλευρά του πως: «Από την έναρξη της ανοικοδόμησης του αεροδρομίου της Λιέπαγια, η επανέναρξη των τακτικών πτήσεων αποτελεί ένα πολυαναμενόμενο γεγονός για τους κατοίκους της πόλης, κυρίως τους επιχειρηματίες. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί σαφώς τη Λιέπαγια ως έναν στερεό και σημαντικό εθνικό και διεθνή προορισμό για τους επισκέπτες, ενώ παράλληλα διευκολύνει την οικονομική ανάπτυξη της πόλης, προσφέροντας περισσότερες ευκαιρίες για τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, συναυλιών παγκόσμιας εμβέλειας, αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και θα λειτουργήσει προς όφελος του ιατρικού τουρισμού, ενώ φυσικά, πολλοί μπορούν να βρουν στη Λιέπαγια ένα μέρος όπου μπορούν να ζήσουν και να εργαστούν. Πριν κλείσει το αεροδρόμιο για την ανακαίνισή του, είχε φιλοξενήσει σχεδόν 45.000 επιβάτες και 2.700 αεροσκάφη, αλλά είμαι βέβαιος ότι με τις σημερινές δυνατότητες στην πόλη, σύντομα θα είμαστε σε θέση να έχουμε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα».

Η airBaltic θα ενώσει τη Ρίγα με τη Λιέπαγια με 3 πτήσεις την εβδομάδα. Οι επιβάτες θα επιβιβάζονται σε αεροσκάφος Bombardier Q400 NextGen για μια πτήση που θα διαρκεί 40 λεπτά. Ενώ τιμές των one-way εισιτηρίων θα ξεκινούν από 15 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των τελών αεροδρομίου και του κόστους συναλλαγών. Ένα πλήρες πρόγραμμα της airBaltic μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.airbaltic.com.

Πηγή : www.airnews.gr