Η Λετονική αεροπορική εταιρεία airBaltic παρέλαβε το 29ο αεροσκάφος Airbus A220-300, καταχωρημένο ως YL-ABC, στη Ρίγα.

Αυτό είναι το τέταρτο από τα επτά προγραμματισμένα αεροσκάφη Airbus A220-300 για την AirBaltic το 2021. Αυτό το αεροσκάφος είναι μέρος των 50 Airbus A220-300 που έχει παραγγείλει η airBaltic.

Επιπλέον, η airBaltic διαθέτει 30 επιλογές και δικαιώματα αγοράς για τον ίδιο τύπο αεροσκάφους. Από τον Μάιο του 2020, η airBaltic πραγματοποιεί όλες τις πτήσεις της με έναν μόνο τύπο αεροσκάφους-Airbus A220-300, ελαχιστοποιώντας έτσι την πολυπλοκότητα και επωφελούμενη από την πρόσθετη απόδοση που παρέχει το αεροσκάφος.

Το Airbus A220-300 έχει αποδώσει πέρα ​​από τις προσδοκίες της εταιρείας, παρέχοντας καλύτερη συνολική απόδοση, αποδοτικότητα καυσίμου και ευκολία τόσο για τους επιβάτες όσο και για το προσωπικό.

Αυτό το αεροσκάφος προσφέρει μια εξαιρετική πτητική εμπειρία με τέτοια οφέλη για τους επιβάτες όπως ευρύτερα καθίσματα, μεγαλύτερα παράθυρα, περισσότερο χώρο χειραποσκευών στην καμπίνα, βελτιωμένες τουαλέτες και πολλά άλλα.

Το Airbus A220-300 διαθέτει ένα σύστημα φιλτραρίσματος αέρα υψηλής ποιότητας εξοπλισμένο με φίλτρο τύπου υψηλής απόδοσης σωματιδίου αέρα (HEPA) που παρέχει το καλύτερο επίπεδο φιλτραρίσματος που διατίθεται επί του παρόντος για τον ανακυκλώμενο αέρα της καμπίνας από την αρχή της επιβίβασης, καθ ‘όλη τη διάρκεια της πτήσης και μέχρι επιβάτες εγκατέλειψαν το αεροσκάφος. Η ποιότητα του αέρα της καμπίνας ελέγχεται προσεκτικά και ανακυκλώνεται με ρυθμούς εξαερισμού που παρέχουν ολική αλλαγή αέρα 20-30 φορές την ώρα.

Επιπλέον, το νέο αεροσκάφος είναι επίσης αρκετά πιο αθόρυβο – με τέσσερις φορές μικρότερο αποτύπωμα θορύβου. Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι το πιο πράσινο εμπορικό αεροσκάφος στον κόσμο, καθώς είναι το πρώτο αεροσκάφος που έχει διαφανή δήλωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του κύκλου ζωής, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO 2 και NO X κατά 20% και 50% αντίστοιχα