Η πλατφόρμα κοινής χρήσης σπιτιού Airbnb,όπως ανακοίνωσε στο Twitter, αναστέλλει όλες τις δρατσηριότητες της στη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Με δεδομένο οτι η συντριπτική πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών σταμάτησαν τις πτήσεις προς τη Ρωσία τις τελευταίες ημέρε,η συγκεκριμένη κίνηση ενδέχεται να μην έχει σημαντικό αντίκτυπο στην Airbnb.

Τη Δευτέρα, η Airbnb ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να προσφέρει δωρεάν, προσωρινή στέγαση σε έως και 100.000 πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία.

Η εταιρεία θα χρηματοδοτήσει αυτές τις διαμονές με βοήθεια από οικοδεσπότες της Airbnb και δωρεές στο Ταμείο Προσφύγων Airbnb.org.

Ταυτόχρονα, πολλοί  ευαισθητοποιημένοι πολίτες, κλείνουν καταλύματα Airbnb, χωρίς απαραίτητα να σκοπεύουν να μείνουν στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους Ουκρανούς συνανθρώπους τους που βρίσκονται σε οικονομική ανάγκη, κίνηση που ξεκίνησε από έναν λογαριασμό στο Instagram με την επωνυμία Quentin Quarantino, που δημιουργεί χιουμοριστικές εικόνες και λεζάντες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.