Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbnb ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την GamePlanner.AI, μια εταιρεία που επικεντρώνεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), καταβάλλοντας περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Brian Chesky, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Airbnb, αποκάλεσε το GamePlanner.AI «ειδικό» και είπε ότι συνδυάζει τη σχεδίαση, την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνογνωσία της κοινότητας που θεωρεί ευεργετική όσον αφορά στην ενσωμάτωση στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας ενοικίασης.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει γρήγορα τον κόσμο μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία στη διάρκεια της ζωής μας, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα ενισχύσει την ανθρωπότητα με θετικό τρόπο, υπογράμμισε ο Brian Chesky.
Η Airbnb είναι μια από τις πιο ανθρωπιστικές εταιρείες στην τεχνολογία και πιστεύω ότι μαζί με την ομάδα του GamePlanner.AI, μπορούμε να αναπτύξουμε μερικές από τις καλύτερες διεπαφές και πρακτικές εφαρμογές για AI».

Η πλατφόρμα έχει ήδη αρχίσει να ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στην επιχειρηματική της στρατηγική.

Ο Brian Chesky πιστεύει ότι «η AI θα επηρεάσει τις ψηφιακές επιχειρήσεις περισσότερο από ό,τι τις άλλες επιχειρήσεις».
Πρόσθεσε, πώς «η Airbnb και τα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία θα επωφεληθούν πιο γρήγορα από την τεχνητή νοημοσύνη από ό,τι τα ξενοδοχεία».

Η GamePlanner.AI δεν είναι η μόνη εταιρεία που εξαγόρασε η Airbnb σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις δραστηριότητες της.
Το 2019, προχώρησε στην εξαγορά της HotelTonight με στόχο να «επιταχύνει το έργο δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής πλατφόρμας που εξυπηρετεί όλους».