Η Airbnb εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει μια αεροπορική εταιρεία, καθώς επιδιώκει να μεταμορφωθεί από μια εφαρμογή κοινής χρήσης κατοικίας σε ένα ομαδικό Amazon ταξιδιωτικό όμιλο.

Οπως δήλωσε ο Brian Chesky, ο 36χρονος ιδρυτής του διεθνούς δισεκατομμυριούχου τεχνολογίας, στους The Sunday Times «έχουμε εξετάσει σοβαρά πολλά πράγματα γύρω από την αεροπορία και έχουμε περάσει αρκετό καιρό στην εξερεύνηση διαφορετικών εννοιών.

Σίγουρα θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στην επιχείρηση ταξιδιών σε όλο τον κόσμο».

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία – η οποία ξεκίνησε όταν ο Chesky και ο συνιδρυτής του, Joe Gebbia, νοίκιαζαν στρώματα αέρα στο διαμέρισμα τους στο Σαν Φρανσίσκο σε τρεις ξένους στην πόλη για ένα συνέδριο – γιόρτασε τα 10α γενέθλιά του.

Περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποίησαν από τότε την υπηρεσία, η οποία έχει σήμερα παρουσία σε 192 χώρες.

Είναι μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο με αποτίμηση 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων (22 δισεκατομμυρίων λιρών) – 2 ½ φορές μεγαλύτερη από εκείνη του InterContinental Hotels Group, της μεγαλύτερης επιχείρησης ξενοδοχείων της Βρετανίας.

Ο Chesky την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε μια γενική επισκόπηση της ιστοσελίδας της Airbnb, προσφέροντας μια σειρά από νέες κατηγορίες που κυμαίνονται από πολυτελή καταλύματα υψηλών προδιαγραφών έως καναπέδες σε κοινόχρηστο καθιστικό.

Ο στόχος, δήλωσε ο Τσέσκι, ήταν να σπάσει τις ρίζες του Airbnb ως μια φθηνή εναλλακτική λύση για ένα ξενοδοχείο.

«Από όλες τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, ο τρόπος με τον οποίο η Amazon έχει προσεγγίσει την οικοδόμηση της επιχείρησής τους σε μια one-stop shop για ψώνια είναι πιθανότατα πιο παρόμοια με αυτά που προσπαθούμε να κάνουμε», είπε. «Θέλουμε να είμαστε ένα ενιαίο κατάστημα για ταξίδια.»