Στην προσπάθειά της να προσελκύσει περισσότερα ξενοδοχεία στο «χαρτοφυλάκιό» της η Airbnb απηύθυνε ανοιχτή επιστολή προς τους ιδιοκτήτες των boutique ξενοδοχείων και των καταλυμάτων bed & breakfast, προσπαθώντας να τους απομακρύνει από τις οnline ταξιδιωτικές πλατφόρμες όπως την Expedia και την Booking.com.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι για αυτές τις κατηγορίες ξενοδοχείων τα τέλη που πληρώνουν  είναι πολύ υψηλότερα από αυτά που η πλατφόρμα της οικονομίας διαμοιρασμού προσφέρει. Παράλληλα, η Airbnb δημοσίευσε μια έρευνα σύμφωνα με την οποία οι μικροί ιδιοκτήτες ξενοδοχείων είναι δυσαρεστημένοι με αυτές τις ιστοσελίδες.

“Οι ιδιοκτήτες των boutique hotels πιστεύουν σε μεγάλο βαθμό ότι οι χρεώσεις των ιστοσελίδων κρατήσεων όπως η Booking.com, η Hotels.com και η Expedia είναι υπερβολικά υψηλές», αναφέρει η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία David Binder Research. “Επιπλέον, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι χρεώνονται συνήθως υψηλότερα από τα μεγάλα ξενοδοχεία σε αυτές τις πλατφόρμες.”

Υπενθυμίζεται ότι η Airbnb διαθέτει σήμερα περίπου 4.5 εκατ. καταλύματα προς ενοικίαση σε περισσότερες από 81.000 πόλεις.

Οι περισσότερες κρατήσεις ξενοδοχείων πραγματοποιούνται online μέσω των ιστότοπων κρατήσεων και η Airbnb είναι έτοιμη δελεάσει τα ξενοδοχεία προκειμένου να ενταχθούν στην πλατφόρμα της με χαμηλότερα προμήθεια.