Γρήγορες πολιτικές αποφάσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να ξαναρχίσει σωστά την ευρωπαϊκή και διεθνή εναέρια κυκλοφορία σύντομα, ζήτησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus, Guillaume Faury.

“Η εναέρια κυκλοφορία στην Ευρώπη πρέπει να ανοίξει ξανά γρήγορα. Αυτή είναι η κορυφαία προτεραιότητα”, δήλωσε ο κ. Faury. Αυτό σημαίνει ότι η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων μεταξύ Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας, Ισπανίας και Ιταλίας θα πρέπει να είναι δυνατή ξανά.

“Πρέπει να λάβετε μια απόφαση πολύ γρήγορα”, λέει ο κ. Faury. “Πιστεύουμε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί αυτό το άνοιγμα στην Ευρώπη και γρήγορα το καλοκαίρι στον υπόλοιπο κόσμο”.

Η τρέχουσα κατάσταση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τη βιομηχανία. “Εξετάζουμε τι πρέπει να κάνουμε για να προσαρμοστούμε”, δήλωσε ο Guillaume Faury.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας Μπρούνο Λε Μάιρ ανακοίνωσε τη στήριξή του στον τομέα των αερομεταφορών τη Δευτέρα. Πριν από την 1η Ιουλίου, ένα σχέδιο είχε υποβληθεί για να βοηθήσει τη βιομηχανία με “εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή της Τουλούζης και αλλού”, είπε. Η αεροπορική εταιρεία Airbus έχει το κέντρο ελέγχου της στην Τουλούζη, νοτιοδυτική Γαλλία.