Η Airbus ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία για να γιορτάσει την 50ή επέτειο της, παρουσιάζοντας βασικές στιγμές πρωτοποριακής προόδου τις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Η εκστρατεία ξεκινά σήμερα, σηματοδοτώντας 50 χρόνια από τότε που ο Γαλλικός Υπουργός Μεταφορών, Jean Chamant και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Karl Schiller, υπέγραψαν συμφωνία στο Παρίσι Air Show του 1969 για την από κοινού ανάπτυξη του αεροσκάφους A300, twin-aisle twin-jet κινητήρα για μεσαία μεταφορά αεροδρομίου.

Από σήμερα έως τις 17 Ιουλίου, η εκστρατεία θα κυκλοφορήσει σε όλα τα κανάλια της Airbus.
Μια νέα ιστορία θα κυκλοφορεί κάθε μέρα, για 50 συνεχείς ημέρες και η εκστρατεία θα αναδείξει τους ανθρώπους και τις πρωτοποριακές καινοτομίες που οδήγησαν την εταιρεία. Θα φωτίσει πολλές διαφορετικές πτυχές της συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών αεροσκαφών, των ελικοπτέρων, του διαστήματος και της άμυνας, εκτός από τα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες.

Η εκστρατεία της 50ης επετείου εξετάζει επίσης το μέλλον, διερευνώντας πώς η Airbus συνεχίζει να διαμορφώνει τη βιομηχανία με πρωτοποριακές καινοτομίες που αντιμετωπίζουν μερικά από τα πιο κρίσιμα ζητήματα της κοινωνίας, είτε πρόκειται για πρωτοποριακή ηλεκτρική πτήση για τη μείωση των εκπομπών ή την ψηφιοποίηση του αεροδιαστημικού σχεδιασμού.

Δείτε το βίντεο