Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Airbus ετοιμάζει δεύτερη γραμμή τελικής συναρμολόγησης στην Κίνα. Με αυτή την κίνηση κλειδώνει τη βασική αεροπορική αγορά έναντι της ανταγωνίστριας της Boeing.

Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων με έδρα τη Γαλλία, υπέγραψε τη συμφωνία παρά την πίεση που ασκεί η κυβέρνηση Μπάιντεν προς την Ευρώπη να απομονώσει το Πεκίνο.

Η Airbus έλαβε ήδη το πράσινο φως από το Πεκίνο να προχωρήσει με 160 παραγγελίες αεροπλάνων που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως.

Η συμφωνία υπενθυμίζει πώς η Κίνα παραμένει μια κρίσιμη αγορά για τις ευρωπαϊκές εταιρείες, ακόμη και όταν οι Αμερικανοί κατασκευαστές αυξάνουν τα μερίδια.

Η Airbus εργάζεται για να επεκτείνει την παραγωγή του τζετ A320 με τις μεγαλύτερες πωλήσεις και να ενισχύσει τις πωλήσεις στην Κίνα, της οποίας οι ηγέτες προσπάθησαν πρόσφατα να δείξουν στον κόσμο ότι η χώρα είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις αφού διπλασίασε τα lockdown πανδημίας τελευταία.

Η εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων θα διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητα του A320 στο εργοστάσιο της στο Tianjin, σε μια αεροπορική αγορά που είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη στον κόσμο.

Η Airbus λειτουργεί τέσσερις τοποθεσίες συναρμολόγησης σε όλο τον κόσμο, αλλά προβλέπει ότι η εναέρια κυκλοφορία της Κίνας συγκεκριμένα θα αυξάνεται 5,3% ετησίως τα επόμενα 20 χρόνια, σημαντικά ταχύτερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο του 3,6%.

Αυτό θα οδηγήσει σε ζήτηση για 8.420 επιβατικά και εμπορευματικά αεροσκάφη από τώρα έως το 2041, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 20% της συνολικής παγκόσμιας ζήτησης για νέα αεροσκάφη, προβλέπει η Airbus.