Η Airbus επεκτείνει τις δραστηριότητές της για βιώσιμα αεροπορικά καύσιμα (SAF), συμπεριλαμβανομένων πλέον των παραδόσεων αεροσκαφών από την τοποθεσία της στο Αμβούργο της Γερμανίας.

Η Air Transat παρέλαβε δύο ολοκαίνουργια A321LR με μίσθωση από την AerCap. Και οι δύο χρησιμοποίησαν ένα 10% μείγμα βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων για να πετάξουν τα αεροσκάφη από το Αμβούργο στο Μόντρεαλ του Καναδά, χωρίς διακοπή.

Η Airbus καταγράφει ήδη επιτυχημένες πτήσεις SAF από το Αμβούργο με τα αεροσκάφη μεταφορών Beluga από τον Δεκέμβριο του 2019.

Η σημερινή εμπορική παράδοση είναι ένα άλλο ορόσημο. Που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Airbus για ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των αερομεταφορών. Και την δέσμευση να γίνει ο πρώτος κατασκευαστής αεροσκαφών που προσφέρει στους πελάτες την επιλογή παραλαβή νέων αεροσκαφών με βιώσιμο καύσιμο στις δεξαμενές τους.

Η Airbus προσφέρει αυτήν την επιλογή ως μέρος της στρατηγικής της για την προώθηση της πιο τακτικής χρήσης βιώσιμων καυσίμων εντός της αεροπορικής βιομηχανίας.

Το καύσιμο για τα αεροσκάφη A321LR της Air Transat που παραδόθηκε από το Αμβούργο προμήθευσε η Air bp και παρήχθη από τη Neste.

Η Airbus και η Air Transat έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας σε θέματα περιβάλλοντος. Η Airbus υποστήριξε την αεροπορική εταιρεία να ξεκινήσει το περιβαλλοντικό της πρόγραμμα πριν από 13 χρόνια. Και και οι δύο συνεργάστηκαν σε περιβαλλοντικά έργα όπως η αποδοτικότητα καυσίμου. Η Air Transat λειτουργεί αεροσκάφη μονόχωρου και ευρείας ατράκτου Airbus από το 1999.

“Η βιωσιμότητα και η αποτελεσματικότητα είναι ουσιαστικής σημασίας για τους πελάτες μας και για την Airbus, δήλωσε ο Christian Scherer Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus.

Η ανάπτυξη βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της αεροπορικής βιομηχανίας.

Με τη χρήση βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων σε πτήσεις παράδοσης με συνεργάτες όπως η AerCap και η Air Transat, οι οποίοι πετώντας τα αεροσκάφη από το Αμβούργο στην Καναδική αρχική βάση τους, αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες ενέργειες για να συμβάλουμε σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον της αεροπορίας”.

“Είμαστε πολύ ευτυχείς που είμαστε μέρος αυτού του ιστορικού ορόσημου, συνεργαζόμενοι με την Airbus και με τον μακροχρόνιο πελάτη μας, την Air Transat, για να τους βοηθήσουμε να ανταποκριθούν στις φιλοδοξίες τους για βιώσιμη ανάπτυξη, δήλωσε ο Philip Scruggs Πρόεδρος και Επικεφαλής Εμπορικής Λειτουργός της AerCap.

Η AerCap έχει δεσμευτεί να διευκολύνει τη μετάβαση προς πιο βιώσιμα αεροπορικά ταξίδια που υποστηρίζεται από το στόχο της να μεταφέρει τον στόλο της σε περίπου δύο τρίτα αεροσκάφη νέας τεχνολογίας έως το 2021”.

“Είναι τιμή για εμάς και ένα σημάδι εμπιστοσύνης από την Airbus να είμαστε ο πρώτος πελάτης της που εκμεταλλεύεται αυτήν τη νέα επιλογή παράδοσης στο εργοστάσιό της στο Αμβούργο, δήλωσε ο Jean-François Lemay Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Air Transat.

Αυτή η πρωτοβουλία είναι μέρος της δέσμευσης μας να μειώσουμε το δικό μας αποτύπωμα άνθρακα, συμβάλλοντας παράλληλα στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων της ανθρακοποίησης της αεροπορικής βιομηχανίας.”