Η Airbus ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παρέδωσε 611 επιβατικά αεροσκάφη το 2021, αύξηση 8% σε σχέση με το 2020, αλλά αποτελεί ένδειξη ότι οι αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να είναι προσεκτικές όσον αφορά την προσθήκη νέων αεροπλάνων κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας που έχει μειώσει τα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των παραδόσεων του περασμένου έτους αφορούσαν αεροπλάνα της οικογένειας A320 της Airbus, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για πτήσεις μικρού και μεσαίου μήκους.

Οι παραδόσεις αεροπλάνων ευρείας ατράκτου, δύο διαδρόμων συνέχισαν να καθυστερούν, αντανακλώντας την πολύ βραδύτερη ανάκαμψη στις διεθνείς πτήσεις.

Η αμερικανική ανταγωνίστρια Boeing έχει προγραμματιστεί να αναφέρει τις παραδόσεις και τις παραγγελίες του 2021 την Τρίτη.

Η Airbus, με έδρα την Τουλούζη της Γαλλίας, δήλωσε ότι δέχθηκε 507 παραγγελίες πέρυσι, αφού εξαιρέθηκαν οι ακυρώσεις. Τα περισσότερα ήταν για αεροπλάνα στην ομάδα αεροπλάνων μονού διαδρόμου A320neo. Η εταιρεία είπε ότι τελείωσε το περασμένο έτος με ένα ανεκτέλεστο 7.082 αεροσκάφη κατά παραγγελία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Guillaume Faury είπε ότι οι παραγγελίες έδειξαν ότι οι αεροπορικές εταιρείες είναι βέβαιες για την ανάπτυξη των αεροπορικών ταξιδιών μετά την Covid-19. Είπε ότι «ενώ οι αβεβαιότητες παραμένουν», η Airbus βρίσκεται σε καλό δρόμο για να αυξήσει τους ρυθμούς παραγωγής μέχρι το τρέχον έτος.