Η AirHelp, ο μεγαλύτερος οργανισμός στον κόσμο για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών, ανακοινώνει σήμερα την κυκλοφορία μιας νέας δυνατότητας.

Mε το AirHelp Plus: AirPayout Insurance, τα μέλη μπορούν να λάβουν ένα εγγυημένο ποσό €100 (περίπου £86), καταβλητέο εντός λίγων ημερών από οποιαδήποτε διακοπή πτήσης, για καθυστερήσεις άνω των τριών ωρών, ακυρώσεις λιγότερο από επτά ημέρες πριν από την αναχώρηση, καθώς και πτήση εκτροπές.

Οι επιβάτες θα πρέπει να καταγράφουν τις κρατημένες πτήσεις τους χρησιμοποιώντας τον πίνακα ελέγχου της AirHelp πριν ταξιδέψουν, προκειμένου να καλύπτονται για τυχόν διακοπές.

Μετά από αυτό, οι επιλέξιμοι ταξιδιώτες αεροπορικών μεταφορών θα εξακολουθούν να μπορούν να ζητούν πλήρη αποζημίωση από την αεροπορική εταιρεία καθώς και να λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό για επιτυχείς αξιώσεις μέσω της AirHelp.

Υποστήριξη πτήσεων όταν χρειάζεται

Το AirHelp Plus είναι μια συνδρομητική υπηρεσία που παρέχει στα μέλη πρόσβαση 24/7 στην τεχνογνωσία της εταιρείας για τα δικαιώματα των επιβατών αεροπορικών μεταφορών (APR), συμπεριλαμβανομένης της ζωντανής υποστήριξης για ερωτήματα πτήσεων όταν αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις, διακοπές και ακυρώσεις.

Το AirHelp Plus έχει δύο τύπους συνδρομής: Essential και Complete

Το πακέτο Essential (24,99 €, περίπου 21 £) απαλλάσσει από όλες τις χρεώσεις όταν υποβάλλεται αξίωση μέσω της AirHelp, εξοικονομώντας τα μέλη στο κόστος εξυπηρέτησης, ενώ παράλληλα τους επιτρέπει να λάβουν το πλήρες ποσό αποζημίωσης – έως και 520 £ για επιλέξιμες πτήσεις με αεροπλάνο επιβατών του Ηνωμένου Βασιλείου νόμοι για τα δικαιώματα. Τα μέλη λαμβάνουν επίσης υποστήριξη για καθυστερημένες, κατεστραμμένες ή χαμένες αποσκευές.

Το πλήρες πακέτο (64,99 €, περίπου 56 £) παρέχει στους επιβάτες το δικαίωμα σε πρόσθετα προνόμια, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε περισσότερα από 1.100 premium σαλόνια αεροδρομίου όταν διακόπτεται μια πτήση. Και οι δύο συνδρομές περιλαμβάνουν πλέον AirPayout Insurance, που υποστηρίζεται από ταξιδιωτική ασφάλιση battleface, με το πακέτο Essential να καλύπτει τα τρία πρώτα ταξίδια που εγγράφει ο πελάτης, ενώ το πακέτο Complete καλύπτει όλα τα ταξίδια.

Γνωρίζοντας τα δικαιώματά σας

Η AirHelp διαθέτει μία από τις πιο ακριβείς συλλογές δεδομένων πτήσεων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του αριθμού πτήσεων, των επιβατών, των διακοπών, των καθυστερήσεων και των ακυρώσεων από αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Το 2022, 37 εκατομμύρια από τα 103 εκατομμύρια επιβάτες αερομεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετώπισαν καθυστερήσεις και διακοπές, με περισσότερους από 2,5 εκατομμύρια επιβάτες να δικαιούνται αποζημίωση.

Σύμφωνα με το UK261, τον νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου για το APR, οι επιβάτες αεροπορικών μεταφορών δικαιούνται αποζημίωση έως και 520 £ ανά άτομο για καθυστερήσεις άνω των τριών ωρών, ακυρώσεις λιγότερο από 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση και άρνηση επιβίβασης λόγω υπερκράτησης – μόνο σε περιπτώσεις όπου η αεροπορική εταιρεία είναι φταίει.