Η Alitalia θα αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων τον Αύγουστο και θα εκτελεί συνολικά περισσότερες από 1.600 πτήσεις την εβδομάδα, 24% περισσότερες από τον Ιούλιο και περισσότερες από τις διπλές σε σύγκριση με τον Ιούνιο.

Τα αεροσκάφη της Alitalia θα πετάνε σε 75 δρομολόγια (24 περισσότερες από τον Ιούλιο) και 52 αεροδρόμια (16 περισσότερα από τον προηγούμενο μήνα), εκ των οποίων 20 στην Ιταλία και 32 στο εξωτερικό.

Η Alitalia θα αυξήσει τον αριθμό των προορισμών που εξυπηρετούνται στην Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βόρεια Αφρική και θα συνεχίσει τις υπηρεσίες προς και από τη Μέση Ανατολή, καθώς και αύξηση του αριθμού των πτήσεων προς αεροδρόμια που έχουν ήδη εξυπηρετηθεί στο εξωτερικό.

Για τον εγχώριο τομέα, η Alitalia θα αυξήσει τις αεροπορικές υπηρεσίες μεταξύ Βόρειας και Νότιας Ιταλίας.

Πτήσεις προς Ελλάδα

Εκτός από τις υπηρεσίες που ήδη λειτουργούν, από τις αρχές Αυγούστου, η αεροπορική εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις από Ρώμη προς Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ηράκλειο (Κρήτη), Ρόδος, Μύκονος (4 πτήσεις την εβδομάδα με καθένα από αυτά τα αεροδρόμια) και Ζάκυνθος (2 εβδομαδιαίες πτήσεις).

Από το Μιλάνο θα ξεκινήσουν πτήσεις προς την Κέρκυρα, το Ηράκλειο (Κρήτη) και τη Ρόδο (4 πτήσεις την εβδομάδα με καθένα από αυτά τα αεροδρόμια).

Μέτρα ασφαλείας

Σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους, όλα τα αεροσκάφη Alitalia απολυμαίνονται καθημερινά με προϊόντα απολύμανσης υψηλής ισχύος και, χάρη στα φίλτρα HEPA και την κάθετη κυκλοφορία, ο αέρας στο αεροσκάφος δεν ανανεώνεται μόνο κάθε τρία λεπτά, αλλά είναι επίσης 99,7% καθαρός, απλά όπως σε ένα αποστειρωμένο ιατρικό δωμάτιο.

Όλοι οι επιβάτες πρέπει επίσης να συμπληρώσουν ένα έντυπο αυτο-πιστοποίησης πριν από την επιβίβαση, το οποίο πιστοποιεί ότι δεν είχαν στενή επαφή με άτομα που έχουν διαγνωστεί με Covid-19. Επιπλέον, οι επιβάτες πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα από την άφιξή τους στο αεροδρόμιο και κατά τη διάρκεια της πτήσης.