Η ταξιδιωτική εμπειρία δεν θα είναι ποτέ η ίδια μετά την πανδημία Covid-19 , σύμφωνα με μια νέα έκθεση για τα ταξίδια που ανέθεσε η Allianz Partners.

  • Τα οδικά ταξίδια επιστρέφουν. Μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο αναδιοργανώνουν την υποδομή για να ενθαρρύνουν τη χρήση μικροκινητικότητας όπως ποδήλατα και ηλεκτρονικά σκούτερ.
  • Τα αεροπορικά ταξίδια μικρών αποστάσεων και εσωτερικού θα είναι τα πρώτα που θα ανακάμψουν, με τη βιομηχανία κρουαζιέρας να είναι «περισσότερο επηρεασμένη» από την κρίση του ιού.
  • Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν βελτιωμένα μέτρα υγιεινής.
  • Οι εμπορικές συναντήσεις, οι εκθέσεις και οι διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις θα ξαναβρούν το ρυθμό τους στο άμεσο μέλλον.
    Αλλά τα επαγγελματικά ταξίδια θα περάσουν στη νέα εποχή της τηλεδιάσκεψης.

Το VR δεν υποκαθιστά το πραγματικό ταξίδι

“Αν και έχει σημειωθεί τεράστια αύξηση στη χρήση διαδικτυακών επικοινωνιών, οι περισσότεροι άνθρωποι θα εξακολουθούν να θέλουν να ταξιδέψουν φυσικά, αντί να αντικαταστήσουν την εμπειρία με προσομοιώσεις εικονικής πραγματικότητας (VR), επισημαίνεται στην έκθεση. Παρά τις πρόσφατες εξελίξεις στις δυνατότητες των συστημάτων VR, δεν είναι αποδεκτές σε σχέση με τις πραγματικές επισκέψεις”.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά “είναι αδύνατο να δοκιμάσετε την τοπική κουζίνα από απόσταση με VR. Οι εικονικοί ταξιδιώτες δεν μπορούν να συναντήσουν τους ντόπιους και να περιπλανηθούν. Το VR είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την έρευνα προορισμών, αλλά δεν υποκαθιστά το πραγματικό ταξίδι”.