Η Amadeus εντάχθηκε στη Διεθνή Ένωση Ταξιδιών LGBTQ+ (IGLTA), καθώς η εταιρεία ταξιδιωτικής τεχνολογίας εργάζεται για να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της ως ενεργός σύμμαχος της εν λόγω κοινότητας.

Η IGLTA έχει αποστολή να παρέχει πληροφορίες και πόρους για ταξιδιώτες LGBTQ+ και να επεκτείνει τον τουρισμό LGBTQ+ παγκοσμίως, επιδεικνύοντας τον σημαντικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπό του.

Η Amadeus έχει ισχυρό ιστορικό υποστήριξης για την κοινότητα LGBTQ+, καθώς έγινε υποστηρικτής των Προτύπων Συμπεριφοράς των Ηνωμένων Εθνών για τις Επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των διακρίσεων κατά των Λεσβιών, Γκέι, Μπι, Τρανς και Ίντερσεξ άτομα το 2018.

Η εταιρεία είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του REDI (Red Empresarial por la Diversidad e Inclusión LGBTI+), του πρώτου ισπανικού επιχειρηματικού δικτύου επαγγελματιών που προωθούν την ισότητα LGBTQ+ και την ένταξη στην εργασία σε οργανισμούς σε όλη την Ισπανία.

Μέσα στην εταιρεία, η Amadeus Proud, μια παγκόσμια ομάδα πόρων εργαζομένων όπου μπορούν να συναντηθούν LGBTQ+ συνάδελφοι και σύμμαχοι, είναι ένας αναπτυσσόμενος χώρος όπου όλοι, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου ή έκφρασης ενθαρρύνονται να συνειδητοποιήσουν ολόκληρο τον εαυτό τους, τόσο από προσωπικό και επαγγελματική προοπτική.

Η IGLTA ιδρύθηκε το 1983 και είναι το κορυφαίο παγκόσμιο δίκτυο τουριστικών επιχειρήσεων που υποδέχεται LGBTQ+ ταξιδιώτες. Τα μέλη περιλαμβάνουν καταλύματα φιλικά προς την LGBTQ+, μεταφορές, προορισμούς, παρόχους υπηρεσιών, ταξιδιωτικούς συμβούλους, τουριστικούς πράκτορες, εκδηλώσεις και ταξιδιωτικά μέσα που βρίσκονται σε περισσότερες από 80 χώρες.