Η Amadeus και η Microsoft ανακοινώνουν μια παγκόσμια στρατηγική συνεργασία που θα αξιοποιήσει την τεχνολογία cloud για καινοτομία και εξερεύνηση νέων προϊόντων και λύσεων και δημιουργία ομαλότερων ταξιδιωτικών εμπειριών στο μέλλον.

Η συνεργασία θα συνδυάσει αξιόπιστες, ασφαλείς πλατφόρμες cloud της Microsoft και κορυφαίες τεχνολογίες συνεργασίας και επιχειρήσεων με την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της Amadeus και την καινοτομία στην τεχνολογία ταξιδιών.

Η Amadeus και η Microsoft θα συνεργαστούν συγκεκριμένα σε τρεις σαφείς τομείς:

  • Ενισχύστε τη συνεργασία σε ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία για να δημιουργήσετε νέες υπερ-εξατομικευμένες υπηρεσίες και προσφορές της βιομηχανίας, προσαρμοσμένες στις μοναδικές ανάγκες του ταξιδιωτικού οικοσυστήματος.
  • Επικεντρωθείτε στην κοινή καινοτομία και την ανάπτυξη προϊόντων, συνδυάζοντας εμπειρογνωμοσύνη και ευέλικτες δυνατότητες ανάπτυξης για να οραματιστείτε, να σχεδιάσετε και να παρέχετε αιχμές ταξιδιωτικών λύσεων που προσφέρουν πιο σχετικές και εξελιγμένες εμπειρίες τελικών χρηστών. Αυτό θα σημαίνει επίσης συντονισμένες στρατηγικές μετάβασης στην αγορά που αξιοποιούν το αντίστοιχο αποτύπωμα και δυνατότητες της Amadeus και της Microsoft.
  • Επιταχύνετε τη μετάβαση της τεχνικής πλατφόρμας της Amadeus στο δημόσιο cloud, αξιοποιώντας τα θεμέλια της τεχνολογίας Microsoft Azure για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και ανθεκτικότητα. Αυτό με τη σειρά του θα επιτρέψει την ανάπτυξη σε πολλές περιοχές του Azure για βελτιστοποιημένες λειτουργίες παγκοσμίως. Η Microsoft θα γίνει ο προτιμώμενος πάροχος cloud της Amadeus.

Ομάδες τόσο από τη Microsoft όσο και από την Amadeus θα συνεργαστούν για να επιτρέψουν την ταχύτερη παροχή νέων λύσεων που βασίζονται στο cloud, οδηγώντας σε πιο απρόσκοπτες ταξιδιωτικές εμπειρίες, για παράδειγμα στις αεροπορικές εταιρείες και τις επιχειρήσεις φιλοξενίας.

Και οι δύο εταιρείες θα αξιοποιήσουν την πλήρη αξία των λύσεων Azure και Microsoft (Microsoft Teams, Microsoft 365, Dynamics 365 και Microsoft Power Platform) για να προσφέρουν πιο ισχυρές και εξελιγμένες εμπειρίες τελικών χρηστών και να δημιουργήσουν προσαρμοσμένες λύσεις προσαρμοσμένες στις ακριβείς ανάγκες της ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

Οι αρχικές προσπάθειες αναμένεται να επικεντρωθούν στην καθιέρωση πιο ολοκληρωμένων επαγγελματικών ταξιδιών και στη διευκόλυνση στενότερης συνεργασίας μεταξύ ταξιδιωτικών και υγειονομικών αρχών.