Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η American Airlines ακύρωσε σχεδόν 300 πτήσεις στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, κυρίως λόγω έλλειψης πιλότων, σύμφωνα με το Associated Press.

Αεροπορικές εταιρείες όπως η American και η Spirit προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση της ζήτησης ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι καθώς έχουν λιγότερους υπαλλήλους από ό,τι πριν από την πανδημία.

Οι διαταραχές σε Spirit και American είναι τα τελευταία παραδείγματα αεροπορικών εταιρειών που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την αύξηση των ταξιδιών αυτό το καλοκαίρι.

Τα αεροπορικά ταξίδια στις ΗΠΑ έχουν ήδη ανακάμψει στο 80 % περίπου των επιπέδων του 2019.

Το σωματείο των Αμερικανών πιλότων κατηγόρησε τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας για την έλλειψη. Υποστηρίζοντας ότι υπήρχε κακός προγραμματισμός.

“Είναι αρκετά απλό, δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Ντένις Ταγιέρ. Δεν έχουν αρκετούς πιλότους και δεν έχουν σύγχρονες πρακτικές προγραμματισμού για να κάνουν περισσότερα”.

Η Spirit Airlines ακύρωσε σχεδόν το μισό πρόγραμμα της για αύριο Τρίτη 10 Αυγούστου. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη ημέρα εξαιρετικά υψηλών αριθμών ακύρωσης στην αεροπορική εταιρεία.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα, ο αερομεταφορέας χαμηλού κόστους είχε ακυρώσει περίπου 320 πτήσεις, ή το 47% τοις εκατό του προγράμματος, σύμφωνα με την υπηρεσία παρακολούθησης FlightAware.

Δεκάδες άλλες πτήσεις άργησαν. Η ευθύνη φάνηκε να οφείλεται τουλάχιστον εν μέρει στην διακοπή της τεχνολογίας που επηρεάζει τον προγραμματισμό του πληρώματος.

Η American Airlines είχε ακυρώσει τις πτήσεις της στο λιγότερο 9% του προγράμματος της.