Η American Airlines και η British Airways ανακοίνωσαν την Τρίτη πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεγκατάστασή τους στον τερματικό σταθμό 8 στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, που έχει προγραμματιστεί για την 1η Δεκεμβρίου 2022.

Η ανάπλαση περίπου 400 εκατομμυρίων δολαρίων θα περιλαμβάνει πέντε νέες πύλες ευρείας ατράκτου, τέσσερις νέες θέσεις στάθμευσης με σκληρό περίβλημα, ένα βελτιωμένο σύστημα διαχείρισης αποσκευών, νέες ανέσεις πελατών και εκτεταμένες premium προσφορές επισκεπτών και περίπου 130.000 τετραγωνικά νέου και ανακαινισμένου χώρου τερματικού σταθμού.

Το επανασχεδιασμένο τερματικό θα στεγάσει έναν νέο χώρο check-in για επιχειρηματικούς πελάτες και έναν κοινόχρηστο χώρο check-in premium με “εξατομικευμένη υπηρεσία θυρωρείου σε επισκέπτες ανώτερης κατηγορίας”, σύμφωνα με τους μεταφορείς.

Ο premium χώρος check-in θα αντικαταστήσει τον πρώην Flagship First Check-In χώρο της American, ο οποίος αναμένεται να κλείσει την 1η Φεβρουαρίου για κατασκευή. Οι πελάτες Premium που ταξιδεύουν σε επιλέξιμα δρομολόγια θα οδηγηθούν σε προσωρινά γκισέ check-in που βρίσκονται κοντά.

Μετά την ασφάλεια, θα υπάρχουν τρία προσαρμοσμένα σαλόνια με περίπου 1.000 θέσεις συνολικά. Το πιο αποκλειστικό lounge θα διαθέτει μπαρ με σαμπάνια, lounge δίπλα στο τζάκι και a la carte τραπεζαρία. Δίπλα θα βρίσκεται άλλο ένα premium lounge με wine bar, cocktail lounge, βιβλιοθήκη και μπουφέ. Το American’s Flagship Lounge και το Concourse B Admirals Club θα μετατραπούν σε ένα συνεχόμενο σαλόνι για επιλέξιμους πελάτες business class.

Κατά τη διάρκεια της ανάπλασης, όλοι οι χώροι των σαλονιών θα παραμείνουν ανοιχτοί και λειτουργικοί, σύμφωνα με την American. Μετά την ολοκλήρωση, το Concourse B Admirals Club θα κλείσει και το Concourse C Admirals Club θα συνεχίσει να εξυπηρετεί μέλη, πελάτες που πληρούν τις προϋποθέσεις και όσους ταξιδεύουν σε επιλέξιμα δρομολόγια.

Ως εταίροι σε κοινοπραξίες, η American και η British Airways προσφέρουν έως και 14 ημερήσιες αναχωρήσεις αιχμής που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιούνται μεταξύ JFK και London Heathrow Airport αυτό το καλοκαίρι. Μέχρι την προγραμματισμένη μετεγκατάσταση του Δεκεμβρίου, η British Airways θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται εκτός του τερματικού σταθμού 7 της JFK.