Η American Airlines το περασμένο Σαββατοκύριακο έκοψε 19 εσωτερικά και οκτώ διεθνή δρομολόγια, 18 από τα οποία επηρεάζουν τα αεροδρόμια LaGuardia και John F. Kennedy της Νέας Υόρκης, επιβεβαίωσε η American.

Αρκετά από τα δρομολόγια της Νέας Υόρκης θα εξυπηρετούνται από τον Αμερικανό συνεργάτη JetBlue.

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η American βελτιστοποίησε το πρόγραμμα των πτήσεων της για να συνδέσει καλύτερα τους πελάτες με τους πιο σημαντικούς για αυτούς προορισμούς», σύμφωνα με δήλωση Αμερικανού εκπροσώπου.

“Μέρος αυτής της διαδικασίας είχε ως αποτέλεσμα τη λήξη μιας χούφτας δρομολογίων, συμπεριλαμβανομένης της αποκλειστικής μας υπηρεσίας μεταφοράς. Επικοινωνούμε προληπτικά με πελάτες που επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές για να προσφέρουμε εναλλακτικές ταξιδιωτικές ρυθμίσεις.”

Η American θα σταματήσει τις πτήσεις μεταξύ LaGuardia και Boston στις 4 Ιανουαρίου. Η American θα συνεχίσει να λειτουργεί μεταξύ JFK και Boston και JFK Washington Reagan National. Ο εταίρος της Αμερικανικής Βορειοανατολικής Συμμαχίας JetBlue θα προσφέρει υπηρεσίες μεταξύ LaGuardia και Βοστώνης.

Επιπλέον, η JetBlue ήδη λειτουργεί ή σχεδιάζει να πετάξει 10 από τα 18 δρομολόγια από τη Νέα Υόρκη που κόβει η American.

Οι υπηρεσίες από το JFK που κόβονται περιλαμβάνουν το Σαν Αντόνιο του Τέξας, Σαν Χοσέ και Λιβερία στην Κόστα Ρίκα καθώς και το Μόντρεαλ και το Τορόντο στον Καναδά. Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τις 4 Ιανουαρίου έως τις 17 Ιουνίου 2022.

Περαιτέρω περικοπές υπηρεσιών προς τον Καναδά περιλαμβάνουν Φιλαδέλφεια-Οτάβα και Φοίνιξ προς Κάλγκαρι και Βανκούβερ.