Η American Airlines επέκτεινε έως τον Ιούνιο τις ακυρώσεις πτήσεων της με το προβληματικό αεροσκάφος Boeing 737 Max.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε αρχικά ότι θα ακυρώσει περίπου 90 πτήσεις την ημέρα έως τις 24 Απριλίου.
Ωστόσο, σήμερα ανακοίνωσε ότι οι ακυρώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 5 Ιουνίου τουλάχιστον, αναγνωρίζοντας ότι οι παρατεταμένες ακυρώσεις θα προκαλέσουν προβλήματα σε ορισμένους ταξιδιώτες.
Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Ντάλας δήλωσε ότι αναμένει πληροφορίες από ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και θα έρθει σε επαφή με τους πελάτες που επηρεάζονται από τις ακυρώσεις με τις διαθέσιμες εκ νέου κρατήσεις.

Η Boeing και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι η εταιρεία χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να ολοκληρώσει τις αλλαγές στο σύστημα ελέγχου πτήσης που υποπτευόταν ότι έπαιζε ρόλο στις δύο συντριβές.

Η Ryanair ακυρώνει τις πτήσεις σε Εδιμβούργο

Η Ryanair έχει ακυρώσει τις πτήσεις προς το Εδιμβούργο και το Μπέλφαστ από το Λονδίνο, λόγω με Boeing 737 Max. Η αεροπορική εταιρεία προσφέρει σήμερα τέσσερις πτήσεις την ημέρα μεταξύ του Λονδίνου Στάνστεντ και του Εδιμβούργου. Ωστόσο, τον Οκτώβριο, όταν ολοκληρώθηκαν τα καλοκαιρινά δρομολόγια, η Ryanair θα λειτουργήσει μόνο τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Χιλιάδες επιβάτες έχουν ήδη κάνει κράτηση στις ήδη ακυρωμένες πτήσεις από το Μπέλφαστ και το Εδιμβούργο στο Στάνστεντ. Η Ryanair προσφέρει μια μεταφορά σε άλλη πτήση της ή πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Η Boeing μειώνει την παραγωγή του Max

Την Παρασκευή, η Boeing δήλωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή του Max, του αεροπλάνου με τις καλύτερες πωλήσεις, υπογραμμίζοντας τον αυξανόμενο οικονομικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει όσο περισσότερο παραμένει το αεροσκάφος.
Ο κατασκευαστής σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή του αεροσκάφους από 52 σε 42 αεροπλάνα το μήνα, ώστε να μπορεί να επικεντρωθεί στον καθορισμό του λογισμικού ελέγχου πτήσης που έχει εμπλακεί στις δύο συγκρούσεις.