Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ascott Limited (Ascott) ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει από τη Mapletree Investments Pte Ltd., την Oakwood Worldwide (Oakwood), έναν κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο διαμερισμάτων.

Η εξαγορά αυξάνει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της Ascott κατά 81 ακίνητα και 15.000 μονάδες. Οι περίπου 8.500 επιχειρησιακές μονάδες της Oakwood αναμένεται να συνεισφέρουν άμεσα στις ροές εσόδων από αμοιβές της Ascott με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που έχει προγραμματιστεί για το 3ο τρίμηνο του 2022.

Η εξαγορά της Oakwood από την Ascott θα αυξήσει την παγκόσμια παρουσία της Ascott σε περισσότερες από 150.000 μονάδες σε περίπου 900 ακίνητα σε περισσότερες από 200 πόλεις σε 39 χώρες.

Θα προσθέσει νέες αγορές που περιλαμβάνουν το Τσεονγκού στη Νότια Κορέα, Ζανγκιάκου και Τσινγκτάο στην Κίνα. Η Ντάκα στο Μπαγκλαντές καθώς και η Ουάσιγκτον στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ).

Tο βραβευμένο χαρτοφυλάκιο της Oakwood περιλαμβάνει εμβληματικά ακίνητα Oakwood Premier Tokyo και Oakwood Premier Coex Centre Seoul, τα οποία κατατάχθηκαν στα 10 καλύτερα ακίνητα στις αντίστοιχες χώρες τους στα βραβεία DestinAsian.
Νέα ακίνητα, όπως το Oakwood Premier Melbourne και το Oakwood Hotel Oike Kyoto, θα προσθέσουν επίσης στα κυριότερα σημεία προορισμού του ομίλου.

Η Oakwood ιδρύθηκε στο Λος Άντζελες το 1962 και είναι κορυφαίος πάροχος διαμερισμάτων με υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο με παρουσία σε περισσότερες από 15 χώρες.

Η εταιρεία πρωτοστάτησε και καθιέρωσε τη φήμη της στις ΗΠΑ ως ο κορυφαίος πάροχος εταιρικής στέγασης, προτού αναπτύξει τεχνογνωσία ως εταιρεία φιλοξενίας με περισσότερα από 80 επώνυμα ακίνητα υπό τη διαχείρισή της διεθνώς.