Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ascott πέτυχε τον στόχο της να εξασφαλίσει 160.000 καταλύματα έως το 2023, με την υπογραφή άνω των 4.000 μονάδων το 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Αυξάνοντας την εστίαση της στην ποιοτική ανάπτυξη, η Ascott -που ανήκει στην CapitaLand Investment Limited (CLI)- ανανεώνει τον στόχο της να διπλασιάσει τα έσοδα από τέλη σε περισσότερα από 37,4 εκατομμύρια δολάρια στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο στόχος εσόδων από τέλη ορίζεται από τη βάση του FY 2022 των 19,3 εκατομμυρίων δολαρίων, τα υψηλότερα κέρδη που έχουν καταγραφεί για την Ascott.

Τα έσοδα από τις αμοιβές από την επιχείρηση στέγασης αυξήθηκαν κατά 36% σε ετήσια βάση (σε ετήσια βάση) το 2022 λόγω των υπογραφών ρεκόρ και των εγκαινίων ακινήτων.

Αυτό καταδεικνύει τη δύναμη του Ascott ως βασικό συντελεστή των κερδών που σχετίζονται με αμοιβές στη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα της CLI.

Η Ascott πέτυχε επίσης ρεκόρ καθαρής αύξησης δωματίου της τάξης του 20% το οικονομικό έτος 2022, υποστηριζόμενη από την εξαγορά της Oakwood η οποία πρόσθεσε περίπου 15.000 μονάδες στο χαρτοφυλάκιο της, εκ των οποίων περίπου 8.000 είναι λειτουργικές μονάδες που συνέβαλαν στα έσοδα από τέλη.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, αύξησε γρήγορα τις επιχειρησιακές της μονάδες από περισσότερες από 56.000 μονάδες το 2018 σε περισσότερες από 95.000 μονάδες το 2022.

Φέτος, αναμένει να ανοίξει περισσότερες από 13.500 μονάδες σε πάνω από 70 ακίνητα.
Θα συνεχίσει να επεκτείνει τις προσφορές προϊόντων της που εκτείνονται σε ένα χαρτοφυλάκιο από επωνυμίες κατοικιών, ξενοδοχείων, κατοικιών και ηλικιωμένων, τοποθετημένες από μεσαία έως πολυτελή κλίμακα.

Η αύξηση των εσόδων από χρεώσεις θα οδηγηθεί από τα ανοίγματα νέων ακινήτων καθώς και από νέες υπογραφές με αναμενόμενο ετήσιο καθαρό ρυθμό αύξησης 8-10% τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Kevin Goh, Διευθύνων Σύμβουλος της Ascott και της CLI Lodging, δήλωσε ότι «με τη στρατηγική μας για το asset-light, η Ascott διπλασιάζεται σε μονάδες κάθε πέντε χρόνια, αυξάνοντας από περίπου 20.000 μονάδες το 2008 σε πάνω από 160.000 μονάδες σήμερα.

Βλέπουμε τώρα τον θετικό οικονομικό αντίκτυπο της οκταπλάσιας αύξησης του χαρτοφυλακίου μας και θα επικεντρωθούμε στην περαιτέρω αύξηση των προμηθειών τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πάνω από το 80% των συνολικών μας μονάδων είναι υπό διαχείριση και συμβάσεις franchise, από 43% πριν από δέκα χρόνια.

Αυτά τα συμβόλαια διαχείρισης και franchise έχουν συνήθως σταθερά έσοδα από επαναλαμβανόμενες αμοιβές και μακροχρόνιες θητείες.»

Η Ascott επέδειξε επίσης ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις το 2022, με αύξηση 40% σε ετήσια βάση στα έσοδα ανά διαθέσιμη μονάδα (REVPAU) με την ανάκαμψη των διεθνών ταξιδιών. Η Ascott χρησιμοποιεί αυτή τη δυναμική για να βελτιστοποιήσει περαιτέρω την απόδοση του επιχειρησιακού χαρτοφυλακίου της.

Έκτη συνεχή χρονιά υπογραφών και εγκαινίων ρεκόρ του Ascott

Το 1ο τρίμηνο του 2023, η Ascott πρόσθεσε πάνω από 4.000 μονάδες σε 20 ακίνητα σε πόλεις, όπως η Σαγκάη και το Σεντζέν στην Κίνα, Μπαλί και Gorontalo στην Ινδονησία, Φουκουόκα και Οσάκα στην Ιαπωνία, Κουάλα Λουμπούρ και Πενάνγκ στη Μαλαισία και Τσον Μπουρί στην Ταϊλάνδη.

Η συνεχιζόμενη δυναμική ανάπτυξης της Ascott φέτος βασίζεται στην αύξηση ρεκόρ της κατά περίπου 33.000 μονάδες σε 160 ακίνητα το 2022.

Η Ascott επέκτεινε την παρουσία της σε βασικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Βιέννης στην Αυστρία, Τσενγκντού, Τσονγκίνγκ, Κουανγκτσόου, Σανυά, Σαγκάη, Σουτσόου, Σιάν
και Ζουχάϊ στην Κίνα, Γκόα στην Ινδία, Τζακάρτα στην Ινδονησία, νησί Πενάνγκ στη Μαλαισία, Χο Τσι Μιν στο Βιετνάμ, Μπρον στη Γαλλία, Τζιμπουτί στην Αφρική, Αττάλεια στην Τουρκία και Αλ Κομπάρ στη Σαουδική Αραβία.

Αυτά τα ακίνητα, που πρόκειται να ανοίξουν μεταξύ 2023 και 2028, είναι προετοιμασμένα για να ανταποκριθούν στις αυξανόμενες απαιτήσεις από επαγγελματίες και ταξιδιώτες αναψυχής καθώς αυξάνονται οι οικονομικές δραστηριότητες, η αστικοποίηση και οι άμεσες ξένες επενδύσεις.