Η αεροπορική εταιρεία της Νότιας Κορέας Asiana Airlines παρέλαβε το πρώτο της A350-900, κι έγινε ο 12ος αερομεταφορέας που εκμεταλλεύεται το νεότερο και πιο αποτελεσματικό αεροπλάνο διπλού κινητήρα σε όλο τον κόσμο.

Το A350-900 της Asiana είναι διαμορφωμένο με διάταξη τριών κατηγοριών με συνολικά 311 θέσεις, αποτελούμενη από 28 στην Business Smartium, μετατρέψιμο σε πλήρως επίπεδα κρεβάτια, 36 στην Economy Smartium και 247 στην κύρια καμπίνα.

Συνολικά η Asiana έχει παραγγείλει 30 A350 και αρχικά θα λειτουργήσει το αεροσκάφος στις πτήσεις εντός της Ασίας. Από το τρίτο τρίμηνο του 2017, ο αερομεταφορέας θα αναπτύξει το αεροσκάφος σε πρωτεύοντα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, ξεκινώντας με τις υπηρεσίες από τη Σεούλ στο Λονδίνο και το Σαν Φρανσίσκο.

Το A350 XWB διαθέτει τελευταίο αεροδυναμικό σχεδιασμό, άτρακτο και πτερύγια από ανθρακονήματα, καθώς και τους νέους κινητήρες Rolls-Royce με οικονομία καυσίμου. Μαζί, αυτές οι τελευταίες τεχνολογίες μεταφράζονται σε ασυναγώνιστα επίπεδα λειτουργικής αποδοτικότητας, με μείωση κατά 25% της καύσης και των εκπομπών καυσίμων και σημαντικά χαμηλότερο κόστος συντήρησης. Η ευρυχωρία, η ησυχία, ο όμορφος εσωτερικός φωτισμός και ο φωτισμός της καμπίνας συμβάλλουν σε ανώτερα επίπεδα άνεσης και ευεξίας, θέτοντας νέα πρότυπα όσον αφορά την εμπειρία πτήσεων για όλους τους επιβάτες.

Μέχρι σήμερα, η Airbus έχει καταγράψει συνολικά 821 σταθερές παραγγελίες για το A350 XWB από 44 πελάτες παγκοσμίως, καθιστώντας το ήδη ένα από τα πιο επιτυχημένα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς.

Πηγή : www.airnews.gr