Η ATOR απέστειλε στην Κεντρική Τράπεζα κατάλογο ασφαλιστών που αρνούνται να συνεργαστούν με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ρωσική Ένωση Tour Operators (ATOR) έλαβε αρκετές αναφορές από ταξιδιωτικούς πράκτορες σχετικά με την απόρριψη ασφάλισης χρηματοοικονομικής ευθύνης. Ένας κατάλογος εταιρειών που ακολούθησαν αυτή την πρακτική ετοιμάστηκε από την Ένωση και εστάλη στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ATOR κατέγραψε τις εκκλήσεις των ταξιδιωτικών πρακτορείων από διάφορες περιοχές της χώρας για την απόρριψή τους από ασφαλιστικές εταιρείες τη δύσκολή αυτή στιγμή για τον τουρισμό.

Ορισμένοι αναφέρουν ότι η λίστα των ασφαλιστικών εταιρειών που είναι έτοιμες να ασφαλίσουν τους ταξιδιωτικούς πράκτορες, η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο Turpomoshchi, δεν είναι πλήρως ενημερωμένη.

Μεταξύ των εταιρειών που αρνήθηκαν να ασφαλίσουν την οικονομική ευθύνη των ταξιδιωτικών πρακτορείων τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι εταιρείες όπως η AlfaStrakhovanie, Ingosstrakh, RSO EUROINS, IC Consent, DalZhASO, Riks , Borovitsk Insurance Company, Armeec IC, Lexgarant, Energogarant, Help Assistance, Tit Tit, Granta IC, Helios IC, Gaide IC, United Insurance Company, IC “Ekip” και IC “Sogaz”.

Ο μεγαλύτερος αριθμός αρνήσεων καταγράφηκε για τις εταιρείες της AlfaStrakhovanie, που δήλωσε ότι «η ασφάλιση αστικής ευθύνης των ταξιδιωτικών πρακτόρων έχει ανασταλεί λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό», αλλά και των Ingosstrakh και EUROINS.

Σύμφωνα με την IC Tit, παρατηρούνται αστοχίες στην ασφάλιση περιφερειακών ταξιδιωτικών πρακτορείων. Η DalZhASO, έλαβε την απόφαση “να σταματήσει η παροχή οικονομικών εγγυήσεων σε εξερχόμενους τουριστικούς πράκτορες.”

Οι εταιρείες Lexgarant και Energogarant δεν είναι επίσης έτοιμες να ασφαλίσουν τουριστικά πρακτορεία «λόγω της τρέχουσας κατάστασης». Η Grant και η United Insurance Company έχουν πάψει να ασχολούνται με τέτοιο είδος ασφαλίσεις εξ’ ολοκλήρου.

Ταυτόχρονα, στοιχεία από ταξιδιωτικούς πράκτορες δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασφαλιστικών εταιρειών που είναι ακόμα έτοιμες να ασφαλίσουν τους εγχώριους τουριστικούς πράκτορες έχουν αυξήσει το ασφάλιστρο κατά 2-2,5 φορές (από 20 σε 50 χιλιάδες ρούβλια).

Η ATOR συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες απο τους ταξιδιώτες

Η ATOR ζήτησε στο παρελθόν από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να λάβει μέτρα στήριξης που ενθαρρύνουν τις ασφαλιστικές εταιρείες να δέχονται να διασφαλίσουν την οικονομική ευθύνη των ταξιδιωτικών πρακτορείων. Η διεύθυνση του τμήματος ασφαλιστικών αγορών της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι σε επαφή με την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων για το θέμα αυτό.

Κατόπιν αιτήματος της Κεντρικής Τράπεζας, η ATOR συνεχίζει να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με καταστάσεις που συνεπάγονται τη σύναψη ασφαλιστικών συμβάσεων χρηματοοικονομικής ευθύνης με Ρώσους ταξιδιωτικούς πράκτορες και να ενημερώνει την κυβέρνηση.