Η Avianca ολοκλήρωσε με επιτυχία μια διαδικασία χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης. Οι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι ο αερομεταφορέας είναι πλέον πιο αποτελεσματικός και οικονομικά ισχυρότερος, με σημαντικά μειωμένο χρέος και ρευστότητα άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Rohit Philip, οικονομικός διευθυντής της Avianca, δήλωσε:

«Αυτή είναι μια σημαντική ημέρα για την Avianca και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βγαίνουμε με επιτυχία από αυτή τη διαδικασία, με την Avianca σε ισχυρότερη οικονομική θέση για να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας και να πετάμε στον ουρανό για πολλά ακόμη χρόνια. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να υλοποιούμε το νέο μας επιχειρηματικό όραμα και να αξιοποιήσουμε την ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης για να οδηγήσουμε τη μελλοντική μας επιτυχία».

Ο αερομεταφορέας προσπάθησε αρχικά να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές του τον Μάιο του περασμένου έτους, κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας Covid-19. Ο Adrian Neuhauser, διευθύνων σύμβουλος της Avianca, δήλωσε: «Ανυπομονούμε για τη μελλοντική επιτυχία της εταιρείας καθώς συνεχίζουμε να χτίζουμε πάνω στην πλούσια ιστορία της Avianca στη Λατινική Αμερική και διεθνώς. Εκτιμούμε την υποστήριξη των πιστών πελατών, συνεργατών και δανειστών μας σε όλη αυτή τη διαδικασία.»

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο αναδιοργάνωσης, οι νέοι μέτοχοι θα επενδύσουν στην Avianca Group International Limited, μια νέα εταιρεία συμμετοχών που θα εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νέα εταιρεία θα ενοποιήσει τις επενδύσεις του ομίλου σε όλες τις θυγατρικές. Αυτό περιλαμβάνει την Aerovias del Continente Americano, τη θυγατρική της Κολομβίας, και την TACA International, την επιχείρηση της Κεντρικής Αμερικής.

Η προηγούμενη εταιρεία χαρτοφυλακίου, Avianca Holdings είχε την έδρα της στον Παναμά.