Η BARIG (Συμβούλιο Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών στη Γερμανία) υποστηρίζει τον διάλογο και την εντατική ανταλλαγή με εταίρους του συστήματος από τον τομέα των αερομεταφορών προκειμένου να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η ένωση αεροπορικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία καλωσορίζει το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ ως νέο εταίρο. Μετά το Μόναχο και τη Στουτγάρδη, το Ντίσελντορφ γίνεται άλλο ένα αεροδρόμιο στο χαρτοφυλάκιο συνεργατών της BARIG.

«Η εναέρια κυκλοφορία μπορεί να έχει καλή απόδοση μόνο εάν οι υποδομές και οι διαδικασίες βελτιστοποιούνται συνεχώς. Ιδιαίτερα οι λειτουργίες του αεροδρομίου διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο από αυτή την άποψη», δηλώνει ο Michael Hoppe, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής της BARIG.

«Υπάρχουν πολλές πολύπλοκες διεπαφές μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης αεροδρομίων και των αεροπορικών εταιρειών όπου εμπλέκονται και άλλοι παίκτες, για παράδειγμα σε επιχειρήσεις εδάφους, αεροπορική ασφάλεια ή βιωσιμότητα. Μια καλή, εποικοδομητική ανταλλαγή μπορεί να συμβάλει σε περαιτέρω βελτιώσεις εδώ και οι επιβάτες καθώς και οι πελάτες αεροπορικών φορτίων θα επωφεληθούν από αυτό.»

Στην τελευταία συνεδρίαση του πλήρους συμβουλίου της BARIG στη Φρανκφούρτη επί του Μάιν στις 13 Δεκεμβρίου 2023, εκπρόσωποι του αεροδρομίου του Ντίσελντορφ και των αεροπορικών εταιρειών συζήτησαν τις προετοιμασίες για το επόμενο έτος, ιδίως όσον αφορά τα επερχόμενα μεγάλα γεγονότα το 2024.

«Μετά από μια ισχυρή επιχειρησιακή απόδοση κατά την περίοδο αιχμής το 2023, όπου είχαμε σημαντικά λιγότερες καθυστερήσεις και ελάχιστους χρόνους αναμονής για τους επιβάτες, αρχίζουμε τώρα να σχεδιάζουμε το μέλλον. Από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου 2024, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου της UEFA θα πραγματοποιηθεί στη Γερμανία. Αυτό πιθανότατα θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της ζήτησης για πτήσεις», αναφέρει ο Δρ. Henning Pfisterer, Senior Vice President Aviation and Accountable Manager στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ. «Προετοιμαζόμαστε εντατικά για αυτό το γεγονός και για όλη τη ταξιδιωτική σεζόν, ενώ συμμετέχουμε και οι συνεργάτες μας στις αεροπορικές εταιρείες. Η συνεργασία με την BARIG μας προσφέρει μια εξαιρετική πλατφόρμα για αυτό.”

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο πολυπληθέστερο ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και είναι ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα εμπορικά αεροδρόμια της Γερμανίας. Επί του παρόντος, 59 αεροπορικές εταιρείες εκτελούν πτήσεις προς την πρωτεύουσα του κράτους. το 2022, το αεροδρόμιο κατέγραψε περισσότερους από 16 εκατομμύρια επιβάτες.