Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο τουριστικός πράκτορας -που δραστηριοποιείται στη γερμανική και ελβετική αγορά- Bentour Reisen παρέτεινε τις προθεσμίες ακύρωσης για κρατήσεις με αιτήματα αντιστοίχισης FTI έως τις 31 Οκτωβρίου 2024. Παράλληλα, συντόμευσε την περίοδο ακύρωσης σε επτά ημέρες.

Τα νέα μέτρα για τους ταξιδιώτες της FTI

  • Τα ταξιδιωτικά γραφεία λαμβάνουν εκτεταμένη περίοδο επιλογής επτά ημερών για κρατήσεις με αντίστοιχο αίτημα. Δεν απαιτείται κατάθεση.
  • Για αναχωρήσεις έως και τις 31 Οκτωβρίου 2024, είναι δυνατή η δωρεάν ακύρωση έως και επτά ημέρες πριν από την αναχώρηση, εάν το αρχικά προγραμματισμένο ταξίδι FTI συνεχιστεί.
  • Για κρατήσεις με πτήσεις Edelweiss, ισχύει περίοδος ακύρωσης 22 ημερών.

Πώς λειτουργεί η κράτηση με ένα αίτημα αντιστοίχισης FTI

  • Νέα κράτηση ενός οργανωμένου ταξιδιού Bentour με ταυτόσημες ημερομηνίες ταξιδιού με την ακυρωθείσα κράτηση FTI με τους ίδιους ταξιδιωτικούς συμμετέχοντες, ταυτόσημες ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης και το ίδιο ξενοδοχείο.
  • Καταχώρηση του αρχικού αριθμού κράτησης FTI και της αρχικής τιμής ταξιδιού ως αίτημα πελάτη στο CRS.
  • Εάν η μείωση της τιμής είναι επιτυχής, η Bentour Reisen θα προσαρμόσει αυτόματα την επιβεβαίωση της κράτησης/το τιμολόγιο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ημέρες λόγω του μεγάλου όγκου των κρατήσεων.

«Η θετική ανταπόκριση από τα ταξιδιωτικά γραφεία επιβεβαίωσε ότι έχουμε λάβει τα σωστά μέτρα, λέει ο διευθύνων σύμβουλος Deniz Ugur.
Ανταποκρινόμενοι σε πολλά αιτήματα, προσαρμόσαμε για άλλη μια φορά τις προθεσμίες ακύρωσης».