Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Booking.com αποκάλυψε ότι δεν πουλά πακέτα για διακοπές με τη δική της Αδειοδότηση Διοργανωτών Αεροπορικών Ταξιδιών (Atol), παρά το γεγονός ότι έγινε ο τέταρτος μεγαλύτερος κάτοχος της στις ανανεώσεις αδειών του Σεπτεμβρίου και αναμένεται να γίνει ο νούμερο ένα.

Όπως υπογραμμίζει πουλά πακέτα μόνο βάσει Atol των συνεργατών της με διαδικτυακά πρακτορεία (OTA), όπως το lastminute.com, λέγοντας ότι η δική της αδειοδότηση καλύπτει τις πωλήσεις μόνο για πτήσεις.

Ωστόσο, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) επιβεβαίωσε ότι απαιτεί κάλυψη Atol μόνο για κρατήσεις θέσεων μόνο σε περιορισμένες περιπτώσεις.
Εξηγεί ότι «η Atol ισχύει κυρίως για πακέτα που περιλαμβάνουν πτήσεις. Μόνο, οι πωλήσεις μόνο ορισμένων θέσεων πτήσης εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του συστήματος όταν κάποιος κάνει κράτηση πτήσης αλλά δεν λαμβάνει το εισιτήριο του -ορισμένοι OTA λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο- ή εάν κάποιος πληρώσει μια προκαταβολή, πληρώνει σε δόσεις και λαμβάνει το εισιτήριο όταν το υπόλοιπο είναι επί πληρωμή.
Υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις για τους πωλητές όταν πρόκειται μόνο για πτήσεις, που αφορούν συνήθως ως πράκτορες αεροπορικών εισιτηρίων.»

Η Booking.com είναι επί του παρόντος ο τέταρτος μεγαλύτερος κάτοχος της Atol με άδεια 2.387.509, την οποία αύξησε κατά 331.000 τον Σεπτέμβριο. Αλλά μόλις πριν από δύο χρόνια, μόλις που έφτασε στο top 20 της Atol.

Η συνεργάτης της lastminute.com συναλλάσσεται υπό το Atol της μητρικής Bravonext, του όγδοου μεγαλύτερου κατόχου Atol με άδεια για 742.922 κρατήσεις, αυξημένες κατά 135.000 από έτος σε έτος.

Η φιλοδοξία της Booking.com να πουλήσει περισσότερες διακοπές, ή όπως αποκαλεί «συνδεδεμένα ταξίδια», υπέστη πλήγμα τον περασμένο μήνα, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλόκαρε την εξαγορά της πλατφόρμας πτήσεων eTraveli, ύψους 1,63 δις ευρώ.