Σύνταξη: tourismtoday.gr

Περισσότερες από 100 πτήσεις της British Airways από το Χίθροου ακυρώθηκαν λόγω σφάλματος πληροφορικής ενόψει του πολυάσχολου Σαββατοκύριακου διακοπών των Βρετανών, στα τέλη Μαΐου.

Η εταιρεία αεροπορικών δεδομένων Cirium υπολόγισε ότι το 5% των πτήσεων επηρεάστηκε από τις 5 το απόγευμα χθες Πέμπτη, που ισοδυναμεί με 43 ακυρώσεις πτήσεων. Οι ακυρώσεις συνέχισαν να αυξάνονται και χθες βράδυ έφτασαν σε τριψήφιο αριθμό.

Περισσότερες από δώδεκα ευρωπαϊκές αναχωρήσεις από το τερματικό 5 ακυρώθηκαν σήμερα το πρωί Παρασκευή 26 Μαΐου λόγω των επιπτώσεων.

Η αεροπορική εταιρεία είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει περίπου 800 πτήσεις από τον βασικό κόμβο στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια της Πέμπτης.

Η British Airways επέρριψε την ευθύνη σε τεχνικό πρόβλημα, με τις πτήσεις να ακυρώνονται κυρίως προς προορισμούς με πολλαπλές αναχωρήσεις. Επηρεάστηκαν επίσης τα συστήματα κρατήσεων και check-in της British Airways.

Το Χίθροου με ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα του εξηγεί πώς “δεν έχει καμία σχέση με το πρόβλημα στις πτήσεις. Η British Airways έχει υποστεί τεχνικό πρόβλημα που επηρεάζει ορισμένες πτήσεις της σε αναχωρήσεις και αφίξεις”.

Όπως υπογραμμίζει το Which? “καθώς πλησιάζουμε στην πιο πολυσύχναστη ταξιδιωτική περίοδο από την εποχή πριν από την πανδημία, δεν είναι καλή εικόνα για την British Airways να ακυρώνει και πάλι πτήσεις λόγω κατάρρευσης του συστήματος πληροφορικής, ειδικά μετά τη σημαντική αναστάτωση που προκάλεσε στους ταξιδιώτες πέρυσι.”

Ενημερώνει τους επιβάτες πού πλήττονται ότι “δικαιούστε επιστροφή χρημάτων ή νέα κράτηση το συντομότερο δυνατό, μεταξύ άλλων και με άλλους αερομεταφορείς, εάν είναι απαραίτητο”.