Τα δρομολόγια αυξάνονται από τη μητρική εταιρεία IAG της British Airways όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Σχεδιάζει να λειτουργήσει περίπου το 45% της χωρητικότητας των επιβατών μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.

Η ικανότητα πτήσεων προς τους πιο δημοφιλείς προορισμούς αναψυχής αυτό το καλοκαίρι θα ξεπεράσει αυτό που καταγράφηκε το 2019, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της IAG Λουίς Γκαγιέγκο.

“Είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από την αύξηση της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών σύμφωνα με τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού”, τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι η εταιρεία είναι «έτοιμη να πετάξει έως και το 75% της χωρητικότητας του 2019» τους τελευταίους τρεις μήνες του έτους.

Ωστόσο η εταιρεία προειδοποίησε ότι τα σχέδιά της «παραμένουν αβέβαια και υπόκεινται σε συνεχή αναθεώρηση».

Πρόσθεσε ότι «συνεχίζει να επηρεάζεται αρνητικά από την πανδημία Covid-19 μαζί με κυβερνητικούς περιορισμούς και απαιτήσεις καραντίνας».

Η IAG παρουσίασε λειτουργική ζημιά 2,03 δισεκατομμυρίων ευρώ (1,73 δισεκατομμύρια λίρες) για το εξάμηνο έως τις 30 Ιουνίου, αντιπροσωπεύοντας μείωση από τις απώλειες 4,05 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,45 δισεκατομμυρίων λιρών) που είχε για την ίδια περίοδο το 2020.

Ο κ. Γκαγιέγκο δήλωσε: «Βραχυπρόθεσμα, στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα, οπότε έχουμε την ευελιξία να αξιοποιήσουμε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν ενδείξεις ευρείας συσσωρευμένης ζήτησης όταν αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί.

«Γνωρίζουμε ότι η ανάκαμψη θα είναι άνιση, αλλά είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από την αύξηση της ζήτησης αεροπορικών ταξιδιών σύμφωνα με τα αυξανόμενα ποσοστά εμβολιασμού.

«Χαιρετίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από πορτοκαλί χώρες της ΕΕ και των ΗΠΑ δεν θα χρειάζεται πλέον να καραντίνα κατά την άφιξή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το βλέπουμε ως ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την πλήρη επαναλειτουργία του διατλαντικού ταξιδιωτικού διαδρόμου».

Ο κ. Γκαγιέγκο είπε ότι η British Airways σημείωσε αύξηση 95% στον αριθμό των κρατήσεων για πτήσεις από τις ΗΠΑ προς το Ηνωμένο Βασίλειο, λίγο μετά την ανακοίνωση της Τετάρτης για χαλάρωση των ταξιδιωτικών κανόνων, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο της προηγούμενης εβδομάδας.

Ερωτηθείς εάν ο προγραμματισμένος τερματισμός της άδειας εργασίας τον Σεπτέμβριο θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, απάντησε: «Αυτό που θα θέλαμε είναι να έχουμε παράταση του προγράμματος άδειας μέχρι το τέλος του έτους».

Και πρόσθεσε: “Αυτή τη στιγμή, δεν εξετάζουμε να μειώσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά σίγουρα πρέπει να δούμε την εξέλιξη της κατάστασης”.