Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η British Airways θα γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου που θα δοκιμάσει ένα ψηφιακό “διαβατήριο υγείας” στις πτήσεις προς ΗΠΑ. Αυτό, θα επιτρέπει στους επιβάτες να ελέγχουν αν πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου για τις ΗΠΑ.

Η εφαρμογή, που ονομάζεται VeriFLY. Θα είναι διαθέσιμη από τις 4 Φεβρουαρίου στις υπερατλαντικές διαδρομές της British Airways για τους λίγους επιβάτες που εξακολουθούν να μπορούν να ταξιδεύουν.

Πως λειτουργεί η εφαρμογή VeriFLY

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους χρήστες να ανεβάζουν πληροφορίες πτήσης, προσωπικά στοιχεία, τα αποτελέσματα ενός αρνητικού τεστ Covid και άλλες βασικές πληροφορίες.
Στη συνέχεια, το λογισμικό θα ελέγχει τις πληροφορίες με βάση τις απαιτήσεις εισόδου του προορισμού. Και θα απαντά με ένα μήνυμα “αποτυχίας” ή “επιτυχίας” για την είσοδο στην χώρα.

Η British Airways τόνισε ότι η χρήση της εφαρμογής δεν είναι υποχρεωτική. Το VeriFLY, το οποίο έχει αναπτυχθεί από την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας Daon, χρησιμοποιείται ήδη από τον συνεργάτη της British Airways, την American Airlines.