Τα superjumbos Airbus A380 της British Airways θα επανέλθουν στο στόλο της νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς ανοίγουν ξανά τα σύνορα των ΗΠΑ, εκτελώντας αρχικά δρομολόγια προς Λος Άντζελες, Μαϊάμι και Ντουμπάι.

Τέσσερα από τα διώροφα αεροσκάφη θα επιστρέψουν αρχικά στην υπηρεσία.Το A380 θα εξυπηρετήσει αρχικά μια σειρά από προορισμούς μικρών αποστάσεων για να μπορέσει το πλήρωμα να εξοικειωθεί με την υπηρεσία τον Νοέμβριο, ενώ στη συνέχεια θα επιχειρήσει προς το Λος Άντζελες και το Μαϊάμι, καθώς και προς το Ντουμπάι τον Δεκέμβριο.

Η αεροπορική εταιρεία θα επισπεύσει επίσης τις προγραμματισμένες ημερομηνίες επανεκκίνησης σε διάφορους προορισμούς των ΗΠΑ.

Η Β.Α πρόσθεσε 13.000 επιπλέον θέσεις σε οικογενειακούς προορισμούς αναψυχής μικρών αποστάσεων για αυτόν τον μήνα και αύξησε τις πτήσεις προς δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις.

Ακόμα πρόσθεσε  χριστουγεννιάτικα δρομολόγια προς “ηλιόλουστους” προορισμούς, όπως οι Μαλδίβες, ο Μαυρίκιος και τα νησιά της Καραϊβικής.

Έως και 246 πτήσεις την εβδομάδα σε 23 αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής

Πρόκειται να πετάξει σε 23 αεροδρόμια της Βόρειας Αμερικής αυτόν το χειμώνα με έως και 246 πτήσεις την εβδομάδα.Όπως υποστηρίζει η εταιρεία είναι περισσότερες από οποιονδήποτε άλλο υπερατλαντικό αερομεταφορέα, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου προγράμματός της από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Ο αριθμός των υπερατλαντικών πτήσεων σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη,θα αυξηθεί αρχικά   σε πέντε την ημέρα, ενώ θα ακολουθήσουν οκτώ τον Δεκέμβριο.

Η αεροπορική εταιρεία θα εκτελεί επίσης διπλά καθημερινά δρομολόγια προς Βοστώνη, Σικάγο, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Ουάσιγκτον, Ντάλας, Μαϊάμι και Τορόντο, καθώς και καθημερινά δρομολόγια προς Φιλαδέλφεια, Φοίνιξ, Σιάτλ, Ατλάντα, Ντένβερ, Χιούστον και Βανκούβερ.

Τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν εκ νέου τα δρομολόγια προς Όστιν, Ορλάντο, Τάμπα, Σαν Ντιέγκο, Λας Βέγκας και Βαλτιμόρη και θα ακολουθήσουν το Νάσβιλ και η Νέα Ορλεάνη.

Οι πτήσεις προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς αναψυχής Μαρακές και Νταλαμάν θα επαναληφθούν εγκαίρως για το δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, καθώς και ένα νέο δρομολόγιο προς την Αττάλεια.

Οι πτήσεις για σκι προς το Ίνσμπρουκ, τη Γκρενόμπλ και το Σάλτσμπουργκ ξεκινούν εκ νέου από τον Δεκέμβριο.

Το πρόγραμμα για την Καραϊβική επεκτείνεται με 12 πτήσεις την εβδομάδα προς Μπαρμπάντος και εννέα προς Αντίγκουα και Αγία Λουκία, οι οποίες κατανέμονται στα αεροδρόμια Heathrow και Gatwick.

Οι πτήσεις προς τις Μαλδίβες και τον Μαυρίκιο θα αυξηθούν επίσης σε 10 και έξι την εβδομάδα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Aυξάνονται και οι πτήσεις προς τις Ευρωπαικές πόλεις

Οι πτήσεις όλο το χρόνο προς βασικές ευρωπαϊκές πόλεις θα αυξηθούν με 48 εβδομαδιαία δρομολόγια προς το Άμστερνταμ, 33 προς τη Γενεύη, 35 προς το Δουβλίνο, 28 προς το Μιλάνο και 21 προς το Βερολίνο, το Παρίσι και τη Ρώμη.

Η BA City Flyer αναμένεται να εκτελεί 43 πτήσεις την εβδομάδα προς Εδιμβούργο, 33 προς Δουβλίνο, 25 προς Γλασκώβη, 18 προς Μπέλφαστ, 16 προς Άμστερνταμ, 15 προς Ρότερνταμ, 15 προς Βερολίνο, 12 προς Φρανκφούρτη, 12 προς Ντίσελντορφ και 11 προς Ζυρίχη.

Η αεροπορική εταιρεία πρόκειται επίσης να ξεκινήσει ένα νέο δρομολόγιο από το Μπέλφαστ προς το Μπέρμιγχαμ, καθώς και προς το Σάλτσμπουργκ από το Λονδίνο και το Σαουθάμπτον.

Ο Neil Chernoff, διευθυντής δικτύου και συμμαχιών, δήλωσε: “Η αεροπορική εταιρεία έχει μια πολύ καλή πορεία: “Αυτή είναι μια συναρπαστική περίοδος για τη British Airways και τους πελάτες μας, καθώς βλέπουμε τα σύνορα να ανοίγουν ξανά.

“Με τα ευχάριστα νέα από τις ΗΠΑ, αυξάνουμε δραματικά τις πτήσεις και φέρνουμε στην πατρίδα μας μερικά από τα αεροσκάφη A380 για να δώσουμε στους πελάτες μας όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές.

“Σε άλλα σημεία του δικτύου μας, προσθέτουμε επίσης πρόσθετες υπηρεσίες προς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας μπορούν να επωφεληθούν από τις διακοπές που χρειάζονται”.