Σύμφωνα με το Executive Traveler , ο ιστότοπος της British Airways θα εμφανίσει και πάλι διαθεσιμότητα σε πτήσεις από το Χίθροου του Λονδίνου (LHR) προς το Σίδνεϊ (SYD) με στάση ανεφοδιασμού στη Σιγκαπούρη (SIN) από τις 27 Μαρτίου 2022.

Την ίδια ημερομηνία – 27 Μαρτίου – γίνεται επανεισαγωγή του Airbus A380 στην υπηρεσία BA11/BA12 Λονδίνου-Σιγκαπούρης, αντικαθιστώντας το Boeing 777. Η χωρητικότητα έχει αυξηθεί κατά 170 θέσεις, με το Club World business class σχεδόν να διπλασιάζεται στις 97 θέσεις.

Και, όπως στις μέρες πριν από την πανδημία, το BA15/BA16 θα πετάξει από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη στο Σίδνεϊ — αν και το Boeing 777 θα αντικατασταθεί από το μικρότερο αλλά πιο άνετο Boeing 787-9 Dreamliner.

Πριν από τον COVID-19, η British Airways σχεδίαζε να ξεκινήσει την αναβάθμιση όλων των Dreamliners της στην αναβαθμισμένη business class Club Suites το 2022, αν και εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας ενημερώνει το Executive Traveler ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι ακόμα σε καλό δρόμο.

Ενώ το σαλόνι Singapore της British Airways παρέμενε κλειστό τη στιγμή της σύνταξης, με τους επιβάτες να παραπέμπονται στο ανεξάρτητο Marhaba Lounge στο Changi T1, η περιοχή της BA αναμένεται να ανοίξει ξανά για αυτές τις πτήσεις δύο φορές την ημέρα μεταξύ Σιγκαπούρης και Λονδίνου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η British Airways έχει αποκαταστήσει την ιδιότητα μέλους στο πρόγραμμα συχνών επιβατών του Executive Club για Αυστραλούς πολίτες, μετά το κλείσιμο των αιτήσεων συμμετοχής από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία το 2003.

Η συμμετοχή στο Executive Club της British Airways είναι δωρεάν και, ενώ είναι λογικό για πελάτες που ταξιδεύουν συχνά με την British Airways — είτε στο Λονδίνο είτε σε μικρότερες πτήσεις BA εντός του Ηνωμένου Βασιλείου ή στην Ευρώπη – το πρόγραμμα BAEC έχει μερικά πλεονεκτήματα σε σχέση με το Qantas Frequent Flyer πρόγραμμα.

Αυτό περιλαμβάνει περισσότερους Πόντους Βαθμίδας (ίσοι με Πιστώσεις Κατάστασης) ακόμη και όταν πετάτε με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες της Oneworld, συμπεριλαμβανομένων των Qantas, Cathay Pacific, Qatar Airways και Finnair.

Όταν εξαργυρώνονται σε πτήσεις, οι πόντοι Avios της BAEC παρέχουν εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής και τα Avios που κερδίζετε πετώντας από την Αυστραλία στο Ηνωμένο Βασίλειο (για παράδειγμα) μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για σύντομες εκδρομές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ευρώπη.

Και, αν θέλετε να στοχεύσετε για μια ζωή πλεονεκτήματα του Oneworld Emerald, η κατάσταση BAEC Lifetime Gold είναι σημαντικά πιο ρεαλιστική από την Qantas Lifetime Platinum.

Τα επίπεδα Executive Club στη συμμαχία Oneworld, στην οποία ανήκουν τόσο η BA όσο και η Qantas, είναι τα εξής:

1. Qantas Frequent Flyer Bronze Equals BA Executive Club Blue

2. BA Executive Club Bronze ισοδυναμεί με Qantas Frequent Flyer Το ασήμι ισοδυναμεί με Oneworld Ruby

3. Oneworld Sapphire = BA Executive Club Silver – Qantas Frequent Flyer Gold

4. BA Executive Club Gold ισοδυναμεί με Qantas Frequent Flyer Platinum ισοδυναμεί με Oneworld Emerald

Υπάρχει επίσης ο βαθμός Executive Club Gold Guest List, ο οποίος είναι παρόμοιος με το Qantas Platinum One, και η κατάταξη Executive Club Premier μόνο με πρόσκληση, η οποία είναι παρόμοια με τη συνδρομή του Qantas Chairman’s Lounge.