Τεστ…γεωγραφίας διεξήγαγε η British Airways την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, σε 9000 ενήλικες από 13 χώρες για να ανακαλύψει όχι το επίπεδο των γνώσεων τους αλλά τις ταξιδιωτικές τους συνήθειες.

Το 46,80% έχει πολύ καλές γνώσεις στις παγκόσμιες τοποθεσίες, στις πρωτεύουσες και στα ορόσημα, ένα σημαντικό 32,60% δεν μπορεί να προσδιορίσει τη γλώσσα που οι Βραζιλιάνοι μιλούν, το 15,60% θεωρεί την Νέα Υόρκη ως πρωτεύουσα των ΗΠΑ, και ένα μικρό ποσοστό 6,4% πιστεύει ότι η Ρωσία είναι μια ήπειρος και ότι η Ινδία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι πάνω από το ήμισυ (59,60%) των Ινδών θεωρούν ότι έχουν “ταξιδέψει καλά” όταν έχουν επισκεφθεί κατά μέσο όρο τρεις χώρες, ενώ το 28,60% θέλουν παραπάνω χώρες και θεωρούν ότι “κάπως ταξιδεύουν”.
Οι Ινδοί και Βρετανοί φαίνεται να γνωρίζουν καλά τις πρωτεύουσες άλλων χωρών και το 66% -ισόπαλο ποσοστό και για τους δύο- γνώριζαν ότι η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, όπως και το 54% των Αυστραλών.

Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς…αγωνίζεται να τοποθετήσει το Κολοσσαίο στην Ρώμη (24%), ενώ σχεδόν ένας στους πέντε (19%) Γάλλους και ένας στους δέκα Ιταλούς δεν γνωρίζουν ότι οι χώρες καταγωγής τους είναι μέρος των Άλπεων.