Πριν μερικά χρόνια, η Carnival Corp. τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση για παραβίαση των περιβαλλοντικών νόμων που απορρέουν από μια ποινική υπόθεση 2016. Η εταιρεία, που χρειάστηκε να πληρώσει πρόστιμο 40 εκατομ. δολαρίων, παραδέχτηκε πέρυσι ότι τα κρουαζιερόπλοιά της συνέχισαν να μολύνουν τους ωκεανούς. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ένα ακόμα πρόστιμο των 20 εκατομ. δολαρίων.

Τώρα, συμπληρώνοντας περίπου τα μισά της επιτήρησης, η οποία θα διαρκέσει 5 χρόνια, κορυφαία στελέχη της εταιρείας, πέρασαν ξανά από ακρόαση. Εκεί, ανέφεραν στη δικαστή Patricia Seitz, ότι έχει σημειωθεί πρόοδος για τον περιορισμό των χρόνιων προβλημάτων ρύπανσης των ωκεανών από τα κρουαζιερόπλοια της. Ο πρόεδρος της Carnival, Micky Arison, δήλωσε πως τόσο ο ίδιος, όσο και όλο το προσωπικό είναι απόλυτα αφοσιωμένοι στο έργο αυτό.

Μεταξύ των πιο πιεστικών περιβαλλοντικών προβλημάτων είναι η απόρριψη «γκρίζου ύδατος» σε ευαίσθητες υδάτινες οδούς, η απόρριψη πλαστικού μαζί με τα απορρίμματα τροφίμων στο νερό και η αλλαγή μιας εταιρικής κουλτούρας που προηγουμένως δεν έδινε αρκετή έμφαση στη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς νόμους.

Τα προβλήματα που επείγει να λυθούν

  • Η απελευθέρωση «γκρίζου ύδατος» σε ευαίσθητες υδάτινες περιοχές,
  • Η ρίψη πλαστικού και απορριμμάτων τροφίμων στο νερό
  • Η αλλαγή μιας εταιρικής κουλτούρας που προηγουμένως δεν έδινε αρκετή έμφαση στη συμμόρφωση με τους περιβαλλοντικούς νόμους

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει πάνω από 100 πλοία σε εννέα μάρκες και περισσότερους από 120.000 υπαλλήλους, επιμένει ότι σημειώνει πρόοδο και στα τρία παραπάνω μέτωπα. Τονίζει όμως, ότι έχει πολλή δουλειά ακόμα.