Η Celebrity Cruises ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ανέστειλε το σχέδιό της να απαιτήσει από τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών να εμβολιάζονται πλήρως προκειμένου να πλεύσουν, κάτι που θα ήταν αποτελεσματικό στις κρουαζιέρες που αναχωρούν από την 1η Φεβρουαρίου και μετά.

Η Celebrity είχε ανακοινώσει την πολιτική στις 30 Νοεμβρίου, και έγινε η δεύτερη εταιρεία κρουαζιέρας μετά την Disney Cruise Line που μείωσε την εντολή εμβολιασμού σε επιβάτες ηλικίας 5 ετών και άνω μετά την έγκριση του CDC στις 2 Νοεμβρίου των εμβολίων Pfizer-BioNTech για παιδιά 5 έως 11 ετών .

«Η πρόσφατη ανακοίνωσή μας σχετικά με μια αλλαγή στην ελάχιστη ηλικία εμβολιασμού που απαιτείται για την κρουαζιέρα έχει τεθεί σε αναμονή μέχρι νεωτέρας», ανέφερε η γραμμή σε δήλωση. «Η Celebrity Cruises θα συνεχίσει να εφαρμόζει πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας που λαμβάνουν υπόψη τις πιο πρόσφατες οδηγίες του CDC».

Η αδελφή επωνυμία του Celebrity, Royal Caribbean International, είπε ότι βρισκόταν σε κατάσταση «αναμονής» για το θέμα.

Κατά τη διάρκεια του εβδομαδιαίου διαδικτυακού σεμιναρίου Coffee Talk με ταξιδιωτικούς συμβούλους την 1η Δεκεμβρίου, η ανώτερη αντιπρόεδρος πωλήσεων, εμπορικής υποστήριξης και υπηρεσιών της Royal Caribbean, Vicki Freed, δήλωσε: «Αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε λάβει καμία απόφαση σχετικά με τις απαιτήσεις εμβολίου για παιδιά 5 έως 11 ετών . Είμαστε ακόμα σε αναμονή. Το αξιολογούμε… Αλλά αν κάνουμε μια αλλαγή στα πρωτόκολλά μας και το απαιτήσουμε, θα σας ενημερώσουμε αρκετά ώστε οι οικογένειες να μπορούν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους.”

Η Celebrity, όπως η Carnival Cruise Line, άφηνε ήδη ελάχιστα μη εμβολιασμένα παιδιά να πλεύσουν στα πλοία της, προκειμένου να διατηρήσει ένα ποσοστό εμβολιασμού 95% στα πλοία της.

Οι επωνυμίες που περιλαμβάνουν τη Norwegian Cruise Line και την Princess Cruises ήδη απαιτούν αποτελεσματικά να εμβολιάζονται τα παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών, επειδή απαιτούν εμβολιασμούς όλων των επιβατών, χωρίς εξαιρέσεις για παιδιά κάτω των 5 ετών.