Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor Flugdienst GmbH επέλεξε την οικογένεια A320neo για τον εκσυγχρονισμό του στόλου. Η συμφωνία θα καλύπτει 41 αεροσκάφη, μέσω μίσθωσης και απευθείας αγοράς.

Το αεροσκάφος θα κινείται με κινητήρες Pratt & Whitney.

Μετά την προηγούμενη απόφαση της Condor να παραγγείλει το A330neo για το δίκτυό της σε μεγάλες αποστάσεις, είμαστε διπλά ευγνώμονες που η αεροπορική εταιρεία επέλεξε τώρα και την οικογένεια Airbus A320neo για να εκσυγχρονίσει τον στόλο μονού διαδρόμων της μετά από διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης.

Είμαστε περήφανοι για μια τόσο ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης και καλωσορίζουμε την Condor ως μελλοντικό αερομεταφορέα αποκλειστικά Airbus », λέει ο Christian Scherer, Chief Commercial Officer και επικεφαλής της Airbus International.

« Αφού θα έχουμε αντικαταστήσει ολόκληρο τον στόλο μας για μεγάλες αποστάσεις με αεροσκάφη 2 λίτρων τελευταίας τεχνολογίας έως τις αρχές του 2024, είναι το επόμενο λογικό βήμα για εμάς να εκσυγχρονίσουμε και τον στόλο μας για μικρές και μεσαίες αποστάσεις . Με τα νέα μας αεροσκάφη A320neo και A321neo, αναπτύσσουμε σταθερά τον στόλο μας και τους εαυτούς μας ως εταιρεία, και επίσης φροντίζουμε τη φιλοδοξία μας να επιτρέψουμε υπεύθυνα και ταυτόχρονα άνετα ταξίδια με σημαντικά μειωμένες εκπομπές CO2, σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου και λιγότερη θόρυβος », λέει ο Ralf Teckentrup, Διευθύνων Σύμβουλος της Condor.

Λειτουργώντας τα αεροσκάφη A320neo και A330neo δίπλα-δίπλα, η Condor θα επωφεληθεί από τα κοινά οικονομικά στοιχεία που προσφέρουν αυτές οι δύο οικογένειες αεροσκαφών. Η Condor λειτουργεί το A320 για περισσότερα από 20 χρόνια στο δίκτυό της στην Ευρώπη. Ο νέος στόλος A320neo θα διαθέτει την καμπίνα Airbus Airspace, προσφέροντας στους επιβάτες το υψηλότερο επίπεδο άνεσης.

Στα τέλη Ιουνίου 2022, η οικογένεια A320neo είχε συνολικά περισσότερες από 8.100 παραγγελίες από περισσότερους από 130 πελάτες. Χάρη στους σύγχρονους κινητήρες και τη βελτιωμένη αεροδυναμική, τα μοντέλα της οικογένειας A320 μειώνουν την καύση καυσίμου και τις εκπομπές CO2 κατά τουλάχιστον 20% σε σύγκριση με τον ανταγωνιστή της προηγούμενης γενιάς, καθώς και κατά 50% μείωση του θορύβου. Από την έναρξη λειτουργίας της πριν από έξι χρόνια, η Airbus έχει παραδώσει περισσότερα από 2.300 αεροσκάφη της οικογένειας A320neo συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση CO2 κατά 15 εκατομμύρια τόνους