Η Costa Cruises παρέλαβε νέο πλοίο της Costa Firenze από το ναυπηγείο Fghantieri Marghera στην Ιταλία σε μια εικονική τελετή.

Το σκάφος των 5.200 επιβατών είναι το τέταρτο από τα επτά που θα παραδοθεί πριν από το 2023, ως μέρος μιας επένδυσης 6 δις ευρώ από τη γραμμή.

Διαθέτει 13 μπαρ και επτά εστιατόρια. Και σύμφωνα με την Costa, ο εσωτερικός σχεδιασμός του Firenze είναι «γιορτή της πόλης της Τοσκάνης, λίκνο της αναγεννησιακής τέχνης και του πολιτισμού».

Το 2021 το Firenze θα ταξιδέψει στη δυτική Μεσόγειο, προσφέροντας δύο διαφορετικά δρομολόγια διάρκειας εβδομάδας.

Το πρώτο είναι διαθέσιμο από τις 28 Φεβρουαρίου με δρομολόγια στη Γένοβα, στη Νάπολη, και στην Ιταλία και Βαλένθια, Βαρκελώνη και Μασσαλία.

Το δεύτερο διαρκεί από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2021. Μετά τον Οκτώβριο του 2021, το πλοίο θα ενταχθεί στην Ασία.

“Η παράδοση του νέου Costa Firenze είναι ένα σημάδι ελπίδας και επανεκκίνησης για ολόκληρα τα οικοσυστήματα κρουαζιέρας και τουρισμού, δήλωσε ο Μάικλ Τάμ, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Costa.

Αυτό το πλοίο αποτελεί την πιο απτή απόδειξη της βούλησης της ομάδας μας για επανεκκίνηση.
Αποτελεί την ελπίδα μας είναι ότι σύντομα θα μπορέσουν οι άνθρωποι να ταξιδέψουν ξανά. Και ότι περισσότερα πλοία θα πλεύσουν και θα συμβάλουν στην αναζωογόνηση του τουρισμού στην Ιταλία, την Ευρώπη και παγκοσμίως.

Κοιτάζοντας πέρα ​​από την πανδημία, ο στόχος της Costa είναι να σχεδιάσει το μέλλον της βιώσιμης και μηδενικής εκπομπής κρουαζιέρας.

Και ελπίζουμε ότι η μακροχρόνια συνεργασία μας με τη Fincantieri μπορεί να οδηγήσει σε αυτόν τον φιλόδοξο αλλά ουσιαστικό στόχο”.