Αποσύρει από τον στόλο της μέχρι το τέλος 2020 τα 18 αεροσκάφη Boeing 777, η Delta Air Lines.

Λόγω της μειωμένης κίνησης από την πανδημία, η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά σε μία νέα στρατηγική απλοποιώντας τον στόλο ευρείας ατράκτου και συνεχίζει να λειτουργεί με νεότερα και πιο οικονομικά αεροσκάφη.

Η Delta θα συνεχίσει να πετά με Airbus A350-900 επόμενης γενιάς, που καίνε 21% λιγότερα καύσιμα ανά θέση σε σχέση με τα Boeing 777 που θα αντικαταστήσουν.

“Προχωράμε σε οικονομικά αποδοτικές αλλαγές στον στόλο μας για να ανταποκριθούμε στον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζουμε ότι η Delta είναι σε καλή θέση για την ανάκαμψη στο πίσω μέρος της κρίσης, δήλωσε ο Γκιλ Γουεστ, Ανώτερος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Delta.

Το 777 ήταν ένα αξιόπιστο κομμάτι της επιτυχίας της Delta από τότε που εντάχθηκε στον στόλο το 1999 και λόγω των μοναδικών λειτουργικών χαρακτηριστικών του, άνοιξε νέες αγορές”.

Ο στόλος 777 υπήρξε ο άξονας των επιχειρήσεων επαναπατρισμού φορτίου, ταχυδρομείου και Αμερικανών πολιτών εν μέσω της πανδημίας.

Από τα τέλη Απριλίου, το τζετ ευρείας ατράκτου έχει κάνει δεκάδες ταξίδια από το Σικάγο και το Λος Άντζελες στη Φρανκφούρτη για να παραδώσει αλληλογραφία των ΗΠΑ στο εξωτερικό.

Παρέδωσαν μεταξύ ΗΠΑ και Ασίας χιλιάδες κιλά κρίσιμων, σωστικών προμηθειών για να βοηθήσει στην πανδημία και μετέφεραν χιλιάδες Αμερικανούς πολίτες πίσω στις ΗΠΑ από το Σίδνεϊ, τη Βομβάη, τη Μανίλα και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.