H Delta Air Lines απέκτησε το 20% της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Λατινικής Αμερικής LATAM Airlines Group SA για 1,9 δις δολάρια.
Σύμφωνα με την Delta, αυτό αποτελεί μέρος της στρατηγικής της των επενδύσεων, σε βασικούς αεροπορικούς εταίρους σε όλο τον κόσμο.

“Συνεργαζόμαστε με τη LATAM για να δημιουργήσουμε μια πραγματικά παγκόσμια εταιρική σχέση που θα προσφέρει στους πελάτες μας απαράμιλλη πρόσβαση σε όλη την Αμερική, δήλωσε ο Steve Sear, Διευθύνων Σύμβουλος της Delta International και εκτελεστικός αντιπρόεδρος παγκόσμιων πωλήσεων.
Συνδυάζουμε τα εμπορικά σήματα μας, για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και αξιοπιστία για στους πελάτες μας”.

Αυτή η νέα εταιρική σχέση αποσκοπεί στην αποδέσμευση ευκαιριών ανάπτυξης για τις δύο αεροπορικές εταιρείες καθώς και στην επέκταση των ταξιδιωτικών επιλογών για τους πελάτες.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Delta και η LATAM ανακοίνωσαν μια συμφωνία κωδικοποίησης που θα τεθεί σε ισχύ το πρώτο τρίμηνο του 2020.
Τα πρώτα codeshares θα περιλαμβάνουν τα δρομολόγια της Delta στη Βόρεια Αμερική και τις διαδρομές της LATAM στο Περού, την Κολομβία και τον Ισημερινό.