Η Delta Air Lines έχει προβλέψει ισχυρή ανάπτυξη το τρίμηνο έως τον Μάρτιο, αφού ανακοίνωσε έσοδα ρεκόρ για το 2023, ενώ είδε τα λειτουργικά έσοδα να αυξάνονται κατά 20% πέρυσι στα 54,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα κέρδη προ φόρων για το έτος σχεδόν διπλασιάστηκαν στα 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, προκαλώντας πληρωμές 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο προσωπικό το Φεβρουάριο.

Τα έσοδα από διεθνείς επιβάτες ήταν 25% υψηλότερα το τρίμηνο έως τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του 2022 με διψήφια αύξηση των εσόδων και της χωρητικότητας στους τομείς του υπερατλαντικού, του Ειρηνικού και της Λατινικής Αμερικής.

Οι υπερατλαντικές επιδόσεις οδήγησαν σε αύξηση των εσόδων της μονάδας επιβατών κατά 9% από έτος σε έτος.

Τα αποτελέσματα ολόκληρου του έτους δημιούργησαν περιθώρια ρεκόρ και στις τρεις διεθνείς περιοχές, ανέφερε η αεροπορική εταιρεία.

Ο πρόεδρος της Delta Glen Hauenstein δήλωσε: «Με την έντονη ζήτηση για διεθνή ταξίδια και μια θετική κλίση στο εγχώριο περιβάλλον, αναμένουμε τα προσαρμοσμένα έσοδα του τριμήνου Μαρτίου να είναι 3% έως 6% υψηλότερα από το προηγούμενο έτος».

Η πρόβλεψη έγινε καθώς η αεροπορική εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με την Airbus για την αγορά 20 A350-1000, με επιλογές για 20 επιπλέον αεροσκάφη ευρείας ατράκτου.

Οι παραδόσεις των αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων αναμένεται να ξεκινήσουν το 2026.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Ed Bastian, δήλωσε: «Το A350-1000 θα είναι το μεγαλύτερο, πιο ικανό αεροσκάφος στον στόλο της Delta και είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διεθνή μας επέκταση.

«Το αεροσκάφος συμπληρώνει τον στόλο μας και προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία πελατών, με περισσότερες θέσεις premium και τις καλύτερες ανέσεις στην κατηγορία του, καθώς και διευρυμένες δυνατότητες φορτίου».

Αναλογιζόμενος την περασμένη χρονιά, είπε: «Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για τη Delta με κορυφαίες λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις στον κλάδο.

«Οι άνθρωποί μας και η δέσμευσή τους να προσφέρουν απαράμιλλη αριστεία υπηρεσιών για τους πελάτες μας είναι το θεμέλιο της επιτυχίας της Delta.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αναγνωρίζουμε το εξαιρετικό έργο τους με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πληρωμές μερισμού κερδών τον επόμενο μήνα.

«Το 2024, η ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια παραμένει ισχυρή και η πελατειακή μας βάση βρίσκεται σε υγιή οικονομική θέση με τα ταξίδια πρώτη προτεραιότητα».

Εν τω μεταξύ, η Airbus ανέφερε ότι παρέδωσε 735 εμπορικά αεροσκάφη το 2023, αύξηση 11% σε σχέση με το 2022.