H Delta Airlines εξαγόρασε το 4,17% για την ακρίβεια του βασικού αερομεταφορέα του Μεξικού, της Aeromexico, για το ποσό των 65 εκ. δολαρίων ΗΠΑ, ολοκληρώνοντας με επιτυχία μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει μεταξύ των δύο εταιρειών από τον περασμένο Αύγουστο.

 

Ήδη η εξαγορά αυτή έχει τύχει της έγκρισης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανταγωνισμού του Μεξικού.

 

Η Delta Airlines θα αποκτήσει μία θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Aeromexico η οποία ελέγχεται οικονομικά από ένα τραπεζικό σχήμα που συμμετέχει η Citigroup μέσω θυγατρικής της, μαζί με ένα γκρουπ από επενδυτές από το Μεξικό.

 

Σύμφωνα με τις δηλώσεις από την πλευρά της Delta Airlines, αναφέρεται ότι και οι δύο εταιρείες θα έχουν συνεργασία σε θέματα εφαρμογής πετυχημένων πρακτικών στις πωλήσεις, στην λειτουργία, στις τεχνικές λειτουργίες συντήρησης του εξοπλισμού και στην εκπαίδευση του προσωπικού, με απώτερο σκοπό την παροχή εφάμιλλης ποιότητας και μάλιστα υψηλής, ταξιδιωτικής εμπειρίας στους επιβάτες των πτήσεων.

 

Τέλος, οι δύο αερομεταφορείς είχαν συμφωνία παροχής πτήσεων κοινού κωδικού (codesharing agreement) από το 1994 και είναι μέλη της συμμαχίας αεροπορικών εταιρειών SkyTeam.


Χρήστος Νικολαϊδης
ϊδης