Όπως ανακοινώθηκε, μέχρι και στις 14 Ιουνίου 2020, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν θα πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό.

Η DER Touristik Γερμανίας, που κατέχει τις μάρκες Dertour, ITS, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen και Travelix, διαφωνεί έντονα με την επέκταση της παγκόσμιας ταξιδιωτικής προειδοποίησης του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας και αναφέρει ότι λυπάται που οι πελάτες πρέπει να περιμένουν περαιτέρω για την έναρξη των καλοκαιρινών ταξιδιών τους.

Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί κατά των “περιττών τουριστικών ταξιδιών στο εξωτερικό” και επεκτείνει τους δραστικούς περιορισμούς στη διεθνή αεροπορική και ταξιδιωτική κυκλοφορία, τους περιορισμούς εισόδου ξένων πολιτών στη χώρα, τα μέτρα καραντίνας και τους περιορισμούς στη δημόσια ζωή.

Συνεπώς, η DER Touristik ακυρώνει όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό που έχουν ήδη κρατηθεί έως και τις 14 Ιουνίου 2020 και θα επικοινωνήσει με τους πελάτες που επηρεάζονται από την αλλαγή.

Λόγω του μεγάλου αριθμού κρατήσεων για την αρχή του καλοκαιριού, οι ειδοποιήσεις γίνονται σταδιακά και η DER Touristik ζητά από τους πελάτες κατανόηση και να υπομονή για τυχόν καθυστερήσεις.

Στο παρασκήνιο, ο διοργανωτής κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να είναι σε θέση να προσφέρει ταξίδια διακοπών σε όλους τους προορισμούς αμέσως μόλις αρθούν οι περιορισμοί.

Συγχρόνως, όπως είναι ήδη γνωστό, η DER Touristik δίνει τη δυνατότητα επιλογής στους πελάτες της να επιλέγουν κουπόνι για μελλοντική χρήση αντί για επιστροφή χρημάτων και επιβραβεύει όσους επιλέγουν τη χρήση κουπονιού με 50 ευρώ δώρο και τη δυνατότητα να το εξαργυρώσουν μέχρι το τέλος του 2021.

“Οι πελάτες των εμπορικών σημάτων Dertour, ITS, Jahn Reisen, Meiers Weltreisen, ADAC Reisen και Travelix μπορούν ελεύθερα να επιλέξουν ένα ταξιδιωτικό κουπόνι ή την επιστροφή της πληρωμής που έχουν ήδη πραγματοποιήσει.